Deri Testi Kesin Sonuç Verir mi?
108 görüntüleme
G
Gamze D. ..
22 Temmuz 2025 20:15
Merhaba 6.5 aylık bebeğim var süt alerjimiz mevcut şuan deri testi yaptırmayı düşünüyorum yeterli bir ay mı ? yaptıran var mı? Sonuç çıkıyor mu?bilgilendirirseniz sevinirim.

Rümeysa E. ..
22 Temmuz 2025 20:17
Biz dört aylıkken yaptırmıştık tabiki kesin sonuç değil orda çıkmayan besinlere de alerji olabilir yani testte alerji çıkmadı diye rahat davranamıyoruz yine çok dikkatli üç gün kuralıyla ek gıda dönemini geçiriyoruz ama doğruluk oranı yüksek bir test diye biliyorum çok geçmiş olsun
G
Gamze D. ..
22 Temmuz 2025 20:19
Anladım.Çok teşekkür ederim.
A
Ayşe N. D.
22 Temmuz 2025 20:20
Evet yaptırdım fakat çıkmadı çünkü bağırsak tepkili bir alejiydi sizinki nasıl bilmiyorum ama biz deneyerek bulduk süt ve yumurtayı çıkardık hayatımızdan aylarca diyet yaptım 3 buçuk aylıkken başladık 9 aylıkken yavaş yavaş diyeti açtım geçmişti şuan 11 aylığız hiç bişey kalmadı
G
Gamze D. ..
22 Temmuz 2025 20:20
Ayyy inşallah bizim de geçer

Rümeysa E. ..
22 Temmuz 2025 20:21
Darısı bizim başımıza Ayşe hanım inşallah alerjiyi atlatan bebekleri duymak bana umut oluyor
G
Gamze D. ..
22 Temmuz 2025 20:24
Gerçekten insanın sabrı sınanıyor ve çok zorlu bir süreç 2 aylıkken başladı asla süt ürünü tüketmiyorum fakat diğer besinler biraz zorlayıcı oluyor.Yumurtayı denedim çene bölgesinde bir iki isilek tarzı kırmızılıklar oldu tabii ilk kek içerisinde (sütsüz)şeklinde Allaha şükür ilk baştan beri öyle bir deri döküntümüz olmadı fakat deri testi yaptırırsam sanki daha netleşecekmiş gibi geliyor.
A
Ayşe N. D.
22 Temmuz 2025 20:26
Çok zor bir süreç gerçekten yaşayan bilir hem anne aç geziyor hem bebek ek gıda döneminde çoğu besinden mahrum oluyor umarım sizinde geçer bir an evvel 6 aydan sonra süt alerjisi geriliyor kolaylıklar diliyorum çok geçmiş olsun
G
Gamze D. ..
Mukuslu kaka ve kan pulcukları geliyordu kestiğimden beri gelmedi fakat geçenlerde bu kadar dikkat etmeme rağmen büyük bir kan geldi ve aşırı korktum biraz araştırdım bağırsak tepkili bir şeymiş o yüzden bu deri testini yaptırmak istiyorum belki doktorumun söylemediği ve tükettiğim bir ürün olabilir diye düşünüyorum.

Rümeysa E. ..
Evet öyle zor ve çokça sabır isteyen bir süreç heleki gurbette teksen daha da zor oluyor ben besinleri denediğimde minik kızarıklıklar oluyor onlara takılmıyorum ve durmuyorum kakada mukus ya da ciddi bir kızarıklık görürsem kesiyorum çünkü bir iki kızarıklık terlediği için ya da başka bir şeyden ötürü de kaynaklanmış olabiliyor bu yüzden yüklemeyi kesmek istemiyorum
G
Gamze D. ..
22 Temmuz 2025 20:28
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.Geçecek inanıyorum.Size de çok geçmiş olsun.

Rümeysa E. ..
22 Temmuz 2025 20:28
Bazen kapalı tükettiğimiz bazı şeylerin içeriğinde yazmayan şeyler olabiliyor ya da unuttuğumuz en ufak detay bile olabiliyor maalesef aşırı dikkat edilmesi gerekiyor ben bi kaç ay yediğim her lokmayı not ettiğimi biliyorum
G
Gamze D. ..
22 Temmuz 2025 20:30
Paketli gıda tamamen yasak.Ama insan çok yoruluyor gerçekten…olsun başka dert uğramasın,inşallah hiç yaşanmamış gibi hatırlarız.

Rümeysa E. ..
22 Temmuz 2025 20:30
Size de çok geçmiş olsun bir gün inşallah aştığınızda tekrar diğer annelere umut olmak için yazın aştığınızı olur mu sağlıcakla kalın 🌸🙏
A
Ayşe N. D.
22 Temmuz 2025 20:32
Ya o kadar zor ki süt alerjisi dimes marka vişne suyunun içinde bile süt proteini var :D sinirden marketde kahkaha atmışlığım var velhasıl kızlar etiket okuyun bol bol bulaşlara bile dikkat edin ilk peynir yediğim gün ağladım
G
Gamze D. ..
22 Temmuz 2025 20:33
İnanın(alerji muhabbeti için diyorum)yakındaysanız da çok zor çünkü insanlar “aaa nasıl tüketmezsin çok az var bak ye bizim zamanımızda yoktu böyle şeyler çok az hadi bir şey olmaz” ve asla kalabalığa girmek istemiyorum regl dönemleri canım aşırı kakao ve tatlı istiyor yiyemiyorum ne yiyeceğimi ne yapacağımı bilmiyorum misafirliğe gitseniz önünüze getirilen tabağa sadece bakıyorsunuz ve kendinizi defalarca açıklıyorsunuz çok çok yorucu.

Rümeysa E. ..
22 Temmuz 2025 20:33
Ayyy ben de yoğurt yediğimde ağlamıştım bizi ancak bizler anlarız gerçekten ben kimseye söylememiştim şuana kadar bunu saçma bulunur diye 😅

Rümeysa E. ..
22 Temmuz 2025 20:36
Evet Gamze sen de o yönden çok çok haklısın ben de bu yüzden memlekete gitmeyi istemiyorum çok hem korkuyorum tekrar bi Anafilaksi bir şey yaşarım orda doktorumuz yok diye hem de insanlara açıklama yapmaktan sinir kat sayılarım artıyor hele ki cahil insanlara artık tek kelime etmek istemiyorum benimle dalga geçiyorlsr instagram annesi diye halbuki çocuğumun sağlığından başka hiçbir şey istemiyorum
G
Gamze D. ..
22 Temmuz 2025 20:40
Kesinlikle…aynı şeyler herkes “üstüne git biter hiç takılma devam et” nee? neden çocuğuma bunu yapayım neden bile isteye canını yakayım bırak instagram annesi olalım herkes konuşur fakat sabahlayıp yahut gecenin bir körü ağlamasıyla kalktığında sen bilirsin ne yaşadığını.
G
Gamze D. ..
22 Temmuz 2025 20:42
şuan yaz ayındayız ve aşırı dondurma yemek istiyorum…Normalde aşırı yoğurt insanıyımdır çok çok özledim.Sizi çok iyi anlıyorum..Umarım geçecek birilerinin son bulduğunu okudumda çok mutlu oluyorum.Çünkü yaşayan bilir.Bizimde geçecek ve kimsenin başına gelmemesi dileğiyle…