Deri Testi Güvenilirlik

244 görüntüleme
C

Cansu T.

6 Mayıs 2026 16:28
Merhaba, dün 4 ay 27 günlük oğluma alerji testi yaptırdık. Atopik yoğun egzamalı bir bebek(3.ayından bu yana). Hiçbir şeye alerjisi çıkmadı. Testin yanıltıcılığı konusunda doktora sorduğumda hayır, bebeğinin cildi reaksiyon veriyor, alerjisi olsaydı reaksiyon verirdi, testin yanıltıcı olduğunu söyleyenler o an alerjisi olmayıp sonradan alerjisi çıkanlar testi yanıltıcı sanıyor dedi.

Bu durumu yaşayan var mı? Besin alerjisi yoksa egzama neden olur? Nasıl geçer?
S

Sema A. ..

6 Mayıs 2026 16:47
Benim oğlum da atopik bir bebek şu an 7 aylık geçen ay ben de geri testte ve Kan testi yaptırdım besin alerjisi çıkmadı ama Total İge si yüksekti. Onu sorduğunda atopik dermatiti İllede besin alerjisi göstermeme durumu varmış. Atopiklik olduğu için de total ige si yüksek çıkıyormuş. Şanslısınız besin alerjisi olarak göstermiyor atopik dermatit hali. Toparlayacak olursak her atopik cilt eşittir Besin Alerjisi olacak diye bir şey söz konusu değiltir.
S

Sema A. ..

6 Mayıs 2026 16:50
Çözümü ise bol bol nemlendirmek gerekirse günde 2-3 kere ama doğal içerikli bir nemlendirici ile. Eğer anne süt alıyorsa annenin paketli gıdalar yememesi kan şekerine ani yükseltecek yiyecekler yememesi gerekiyor. Eğer bir çocuktan bahsediyorsak çocuğun da bunları yememesi gerekiyor 3 yaşlara doğru azalıyormuş. Ve bu kurallara uymamıza rağmen ara ara alevlenmeler olabilirmiş.  çok geçmiş olsun çok Detay verdim çünkü ben bu konuları çok muzdariptim öğrenince bu durumu yaşayan herkesle paylaşmak istiyoru
C

Cansu T.

6 Mayıs 2026 16:56
Çok teşekkür ederim iyi ki detay verdiniz her bilgiye ihtiyacım var. Çok sağolun 🌸
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir