Depresyon
73 görüntüleme
F
Fatma N. D.
15 Nisan 2026 13:53
Bebeğim 40 günlük doğum yaptığımdan beri gün sayıyorum ne zaman büyür diye tam olarak kendimi anne hissetmiyorum her güne bu günde bitse diye bakıyorum çok bunaldım eşime yansıtamıyorum çünkü bir o güçlü duruyor evde ne yapmam gerekiyor kendimi çok kötü hissediyorum eski hayatımı özlüyorum içim sıkılıyor
S
Sümeyra
15 Nisan 2026 14:43
Eski hayatın geri gelmeyecek bende kötü bir dönem geçirdim psikolog da hiç bir şekilde çözüm sunamıyor çocuğum kolikti kimseden destek alamadım gece gündüz hastanelerde geçirdim uykusuzluktan. tansiyon ilacı başlayacaklardı asla yükselmiyordu emzirmek istemedim ama sanki zorunlulukmuş gibi dikte edildi çocuğum şu an bir yaşında çoğu şeyi kendim aştım çocukta biraz biraz rahatlayınca alışıyorsun. Sonuçta hayatının eskisi gibi olmayacağını biliyordun hepimiz biliyorduk bakımı ve büyütmesi çok zor eşin dahil kimse yaşadıklarını anlamayacak dertleşecek birini bul ve seni yadırgamayacak biri olsun başka çaren yok 🤷♀️
E
Esra
15 Nisan 2026 14:45
bebekle değişen süreçlere alışmak zaman alıyor bunların normal olduğunu bilmekle birlikte artık hayatınıza bebeğinizle devam edeceğinizi kabul etmeye çalışın uzun bir sürekli değişen bir süreçte olacaksınız bebeğinizin yemesini uyumasını bir düzen beklentisine girmeyin bebeğinizle bol bol vakit geçirmeye çalışım çok hızlı büyüyorlar bu günler geri gelmiyor ileride de özleyeceğiniz zamanlar bu zamanlar olacak büyüyüp tepki vermeye başladıkça tam zamanlı bakıcıdan anne kavramına geçiş yaptığınızı hissedecekseniz yalnız bakıyorsanız çok normal kendinize zaman verin bu sürecin gayet normal olduğunu aklınızdan çıkarmayın mümkünse sizin gibi küçük bebeği olanlarla vakit geçirin herkesin aynı şeyleri yaşadığını görmekkoşaylaştıracaktır arada da yalnız vakit geçirmeye çalışın soluklanmak iyi gelir
H
Hilal A.
15 Nisan 2026 14:51
Canım anne 🌸 inan ki hepsi geçecek, bende lohusa depresyona girdim doğum yaptığımın 8. Günü eşim artık sabahın en erken saatinde hastane hastane arayıp beni psikoloğa götürmüştü artık baraj kapakları kırılmış gibi ağlıyordum 🥲 İnan ki saatleri sayıyodum kızım 1 saat daha büyüdü 2 saat daha büyüdü diye.. destek aldığım ve çok şükür evladım sağlıklı olduğu halde hiç bir şey umrumda değildi yeter ki biri gelsin bana eski hayatımı versin derdim, ama gerçekten geçti gitti artık çok şükür hiç ağlamıyorum kızımı çok seviyorum. Belki daha zorlaşacak ama sende bu sen olmayacaksın sevginde büyüyecek deneyiminde gelişecek evet artık yapabiliyorum bu benim yeni düzenim diyeceksin, iyi ki var diyeceksin. Geçiyor güzel anne inanki geçiyor 🩷
A
Alya A. ..
15 Nisan 2026 17:52
Hepimiz aynıyız kızım 3 ay 23 günlük bende bazı günler bugün de bitti şükür diyorum sanki önceki hayatım özgürdü. Bu hayatımda her an bana emanet bir canlı var ve ben onun herseyini yapmalıyım diye düşünüyor insan hala tam alışmış sayılmam anneliğe ama şu bir hafta sanki daha rahattı bebeğim uyandığında ağlamıyor yatakta benim gelmemi bekliyor etrafını izliyor 15 20 dk da olsa onu halısında bırakıp kendime bakıyorum büyüdükçe akillanacaklar biraz daha oyuncaktan anladığında sende rahatlayacaksın inşallah