Depresyon

124 görüntüleme
H

Hatice Ş. G.

4 Ocak 2026 12:51
Bugün kızım 2 aylık oldu. Benim stres ve kaygı seviyem o kadar yüksek ki kendimi dinlemeye başladım. 10 gün önce gece kulağımda titreşimli bi uğultu farkettim. Çok korktum doktora gittim. Tıkandığını söyledi ve temizledi. Ama ses her gün olmasa da devam ediyo arada. Tekrar gideceğim doktora ama sesi duyunca aşırı panikliyorum. Lohusa depresyonu yaşadığım için bunun vücudumun verdiği bi tepki olduğunu düşünmeye başladım çünkü 2 aydır kafam çok dolu. Bazı şeyleri kontrol edemiyorum. Bunu yaşayan var mı gerçekten bebeğimin tadını çıkaramadan büyümesini istemiyorum
Melek M.

Melek M.

4 Ocak 2026 13:16
İlk zamanlar benim de uğulduyordu ama yorgunluk ve uykusuzluktan olduğunu düşündüm aldırış etmedim. Kendinize vakit ayırmaya çalışın inanın bir süre sonra geçecek ve bebeğinizin tadını çıkaracaksınız. Hepimizin bu yollardan geçtiğini düşünüyorum
Hatice C. .

Hatice C. ..

4 Ocak 2026 13:29
Sakin olun kendinizi dinleyerek fazlaca vesvese yaşarsınız bolca dua etmenizi veya rahatlaticak şeylerle meşguliyet kazanmanız çabuk toparlanmaya yardım edecektir
S

Seda D.

4 Ocak 2026 13:44
Tansiyonunuz düşüyor da olabilir. Bol bol su tüketin ve nefes egzersiz programı indirip yapın bence. Biraz iyi gelebilir.😊
H

Hatice Ş. G.

4 Ocak 2026 13:53
Bunun biraz da benim kendimi dinlememden kaynaklı olduğunu bildiğim halde beynim hayır değil diyor yani bu süreci hiç yönetemedim kendime çok kızıyorum. Ortada hiçbir belirti yokken birden böyle bi problem yaşamam stres kaynaklıdır diye ddüşünüyorum
Ilgım G.

Ilgım G.

4 Ocak 2026 15:28
@Hatice Şeyma Gedik Hanım, öncelikle sizi kucaklıyorum, herkesin süreci hem farklı hem benzer o yüzden öncelikle siz süreci şu an buraya yazıp çözüm aramaya çalışmakla bile gayet güzel yönetebiliyorsunuz. Açıkçası bana hamileliğimde de bebek ilk doğduğunda da tadını çıkar diyen çok oldu ve nasıl tadı çıkacak inanın bilmiyorum ki bence mümkün değil. Siz olağanüstü bir süreçten geçtiniz. Doğum sonrası hormonların ani değişimi %2000 mi ne oluyormuş ( bu değilse bile bunun gibi astronomik bir değerdi) yani elbette bu hızlı değişimin hem biyolojik hem psikolojik etkileri olacak. En azından bunu kabul etmek belki bir nebze rahatlatabilir. Ayrıca fiziksel olarak en geç iki saatte bir uyandığınız ve nice değişkeni sürekli kontrole ettiğiniz bir süreçten geçiyorsunuz. Ayrıca yenidoğan dönemi bence en zor dönem. Şimdi 2-3 yaşında çocuğu olanlar beni reddecek muhtemelen ama ben naçizane 5. Aydan diyorum ki en zoru geçtiniz. Daha da kontrolü elinize alacaksınız. Bu fikirle sakinleşmeye çalışın lütfen🌸🤍
H

Hatice Ş. G.

4 Ocak 2026 22:55
@Ilgım Göbekli beni anlayan birilerinin olması çok güzel teşekkür ederim Ilgım hanım. Bundan sonraki dönemler ne kadar zor ya da kolay geçer bilmiyorum ama ben de yenidoğan dönemin en zor dönem olduğunu düşünüyorum. Ama sen daha dur bu en kolayı diye korkutan insanlar var etrafımda maalesef. Yenidoğanın en zor yanı annenin psikolojisi aslında. Çünkü bebeği tanımıyorsun ne istediğini bilmiyorsun ve bebekli hayatı kabullenmeye çalışıyorsun. İnşallah bu dönemi herkes sağlıkla ve güzellikle geçirir
C

Cennet �.

5 Ocak 2026 00:04
@Hatice Şeyma Gedik bence de yenidoğan dönemi genel olarak en zor dönem. Benim ikinci bebeğim olmasına rağmen zorlanıyorum. Sonrasında en azından iletişim kurmayı oyun oynamayı yemek yemeyi öğrendiği için uyumadığı zamanlarda oyalamak biraz daha kolay oluyor. Tadını çıkarmaktan kasıt şu aslında zaman o kadar çabuk geçiyor ki hiç anlamıyorsun nasıl büyümüş nasıl yürümüş. Bir bakmışsın arkadaş olmuş yalnızlığında. Zaten normal şartlarda insan bu dönemde kendisini yetersiz hissediyor birde üstüne sosyal medya anneleri çıkıyor. En mükemmel en sorunsuz onların çocukları. İlk bebeğimde geceleri pek uyumuyordu ama gündüz bende onunla birlikte yatıp uyuyordum. Sonra zamanla kendine bir rutin oluşturdu. Bu zamanlar geçecek siz lütfen üzülmeyin ve aynadaki kadına gülümseyin💕💐💐

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir