Depresyon
129 görüntüleme
M
MK ..
25 Kasım 2025 19:40
Yedi aylık bebeğim doğduğundan beri anne sütü + mama ile besleniyor ancak sütümü sağarak verdim hep meme reddi oldu ancak gören herkes neden emmiyor anne sütü başka diyor çok uğraştım ama olmadı bugun misafirliğe gelen biri üşütme üstünü giy gerçi sen emzirmiyorsun dedi sağımlada 20 cc anca çıkıyo yıka sağ çok zor olmaya başladı mama içincede kendimi iyice kötü hissediyorum normal mi bu durum depresyona mı girdim acaba kendimi suçlu hissediyorum ek gıda da bişey yediremiyorum dişlerini kaşısa bile aç bu çocuk diyorlar hep gerildim iyice
G
Gdkmc
25 Kasım 2025 19:45
Merhaba 6 ay sadece sağımla bebeğimi besledim o emzirmiyosun diyenler benim başımda da vardı hala da var acaba onlar bizle kalkıp sabah akşam gece gündüz demeden sağım mı yapıyorlar aynı zamanda bebek mi bakıyorlar??? Boşverin öyle hadsizleri. Son zamanlarda benimde çok azaldı sütüm ve sağmamaya başladım şu an full mamaya döndüm. Mama düşman değil aksine bizim için kurtarıcıdır emmeyen bebeğimizi büyütmek için vardır. Lütfen kendini bilmeyen dengesizleri kafanıza takıp ziyan olmayın. Mutlu anne=mutlu bebek. Kendinize de çocuğunuza da eziyet etmeyin. Kendinizi kötü hissedecek hiçbir şey yok insanları takmayın.
M
MK ..
25 Kasım 2025 19:48
Teşekkür ederim mesajınız için zorunlu olarak şehir dışında kayınvalideme geldim her gelen sütten bahsediyor insan görmek istemiyorum doğumdan sonra ilk defa bu kadar stres oldum
G
Gdkmc
25 Kasım 2025 19:50
O kadar konuşsunlar ki siz hiç kafanıza takmayın. Böyle durumlarda kar/zarara bakmak lazım. Tabii ki bebeklerimiz anne sütü alsa çok çok iyi olurdu ama nasiplerinde böyleymiş. Mama da onları besliyor büyütüyor. Kulağınızı tıkayın🩷

Betül ..
25 Kasım 2025 20:05
Hiç sıkıntı etmeyin bende ilk 4 ay anca emzirdim çünkü büyüdükçe sütüm yetmedi ve doyurmadı sonrasında doymadığı için meme de çok durmak da istemedi.Mamayla devam ettik 1,5 yaşına kadar.Önemli olan doyması
S
Sema
25 Kasım 2025 20:23
Herkesin ağzı maşallah üzerine vazife olmayan şeyler için ne çok kullanıyorlar.burakın isteyen istediğini söylesin biberondan mı içiyor bebeğiniz sütünüzü yoksa memeden içmediği için mi tercih ediyorsunuz. Sağım yapıncasürekli yıkamanıza gerek yok buzdolabına koyabilirsiniz ordan çıkarıp sağım yapın günlük 1 kere yıkasanız yeterli yada 2 kere
S
Sümeyra s. s.
25 Kasım 2025 20:36
Merhaba sağım ile bebeğin çekimi arasında30 ml fark vardır demişti bana hemşiremiz. Bende belli bir süre sizin gibi yaptım çokta yorum aldım tersleyince sustular. Mesela emzirmiyor musun diyenlere neden sordun sen mi emzireceksin dedim sinirlenince 😀ayrıca bu takılacak bir şey değil herkes her şey konusunda prof. Benim sütüm 4. Ayda geldi mama verme zehirleme dedikleri için sarılıktan hastanede yattı çocuğum. Eskiler ile şimdiler bir değil eskiden doğal besleniyordu insanlar sütleri oluyordu şimdi radyasyona bile maruz kalıyor yiyecekler. Emzirdikleri çok iyi olmuş da sizin çocuğun neyi eksik kalmış? Sen takılma stres yaparsan bebeğin senden stres alır hayatını zorlaştırma.kimseye hesap vermek zorunda değilsin. Bebek senin göğüs senin istemezsen hiç vermeyedebilirdin.
S
Sümeyra s. s.
25 Kasım 2025 20:39
Sık sık önce bebeğe emmeyi teklif edin emmezse sağıp verin ama bir kez dahi olsun emmeyi teklif edin ki meme ucundan beyne giden süt sinyali artsın. Sizin kokunuzu alsın. Dış kapının dış mandallarına da çocuk benim meme benim sizi alakadar etmez diyebilirsiniz. Ben patlama yaşadım kusura bakmayın benzer şeyler hepimizin başından geçiyor. 8 aylık oldu kızım hala mama yiyor sütüm yetmiyor mamayı kes artık diyorlar bitmiyor yani yorumlar
G
Gks.ky
26 Kasım 2025 04:31
Bebeğim doğduğundan beri mama ile besleniyor. Sadece ilk ay anne sütü de aldı ama sonra az olduğu için reddetti sağımda yapamayınca sütüm tamamen kesildi. Şuan 6 aylık bende kendimi çok kötü hissediyorum emziremediğim için suçluluk duygusu var sağsaydım belki sütüm artardı diye ama çok şükür kilosu ve sağlığı yerinde
G
Gdkmc
26 Kasım 2025 04:36
@Gks.ky merhaba kendinizi kötü hissedeceğiniz bir durum yok sağmadınız emzirmediniz diye anneliğinizden eksilen bir şey de yok bebeğiniz besleniyor mu besleniyor. Siz buna bakın lütfen geride kalan düşüncelerle kendinizi, psikolojinizi yıpratmayın. Annelik zor bir süreç bu süreçte size yardımcı olacak tek şey mental sağlığınız..
R
Rumeysa ..
26 Kasım 2025 13:05
Ayy gerçekten insanı o kadar kötü etkiliyorlar ki ne olacak bebeğiniz aç mı kalacak mama vermeseniz doymuyorsa sütle ne yapacaksınız yani? Siz çocuğunuz için zaten en iyisini düşünüp yapıyorsunuz insanların boş sözlerini boş verin. Bana da sürekli kayınvalidem diğer torunlarını söyleyerek şöyle totoydu böyle şişmandı bu da alacak düzelecek deyip duruyordu içim şişiyordu geçen doktora gittik normal kontrole doktor hanım öyle güzel yaklaştı ki maşallah diye diye içim rahatladı şimdi aynı şeyi söyledikçe benim öyle bi derdim yok sağlığı yerinde iyi yeter diyorum sözlerini duymamaya çalışın gerekirse de cevap verin bu sözleriniz beni üzüyor böyle konuşmayın deyin sütünüz dahi stresinizden azalmıştır inanın bu insanlar yüzünden