Demir ve D Vit Her Gün Aynı Saat mi?
83 görüntüleme
A
Aleyna Y.
11 Ocak 2026 10:08
Demir ve d vitaminitakvitelerini düzenli kullanıypruz ama bebeğimin uyku düzeni çok düzensiz bu yüzden farklı saatlerde kullanıyoruz bi problem olue mu örneğin bugun 8 de versim diyelim yarın 10 11civarı muhtemel veya daha erken
R
Rabia Ş.
11 Ocak 2026 10:19
Dvitamini gündüz saatlerinde vermek daha iyidir. Çünkü vücutta d vitaminin güneş ile sentezler ve eğer ek gıdaya geçtiyse yağ içeren besinlerle verebilirsiniz. Demiri eğer ilaç olarak kullanıyorsanız süt ve süt ürünleri ile vermemeye dikkat edebilirsiniz. Demirin verilme saati önemli değildir. D vitamini ile verilmesinde de bir sakınca yok.
A
Aleyna Y.
11 Ocak 2026 10:21
Birlikte değil de aralarına 1 saat mutlaka koyuyorum emzirdikten sonra sabah mutlaka dvit veriyorum1-2 saat sonrasına demir ya da önce demir sonra s vit şeklinde ama ikisinin de saatleri her gün farklı @Rabia Şahin
S
Selin T.
11 Ocak 2026 10:30
D vitaminini mutlaka öğleden önce sabah vermenizi öneririm aksi halde uyku bozukluğu olabilir. D vitamini aç karnına demiri ise tok karnına veriyordum. 1 saat arayla
Ç
Çiğdem ..
11 Ocak 2026 12:10
15 aylık kızım a Demir vedvit kullaniyoruz. Sabah kahvaltidan hemen sonda d vit. Bir saat gectikten sonrada demir i veriyorum. Demirden sonra mutlaka su veririm. Ozel demis damlasi kullaniyoruz ama dişlerde leke yapar belki diye. Her gun duzenimiz aynidir.
A
Aleyna Y.
11 Ocak 2026 12:15
D vit mıtlaka sabah vermeye çalışıyorum sormaya çalıştığım bu saat düzensizlikleri örneğin d vit sabah 8 de demir 9 da verdim ertesigün 10 da d vit 12givi demir verdim gibi