Demir Takviyesi Kullanımı
348 görüntüleme
F
Feyza
Premium Üye
22 Mayıs 2026 20:00
merhabalar, biz 4 aylık olduk ve aile sağlığı merkezinden arayıp demir takviyesi başlamamız gerektiğini söylediler. Bayram tatili sebebi ile geç başlamamızda bir sakınca var mı yoksa hemen başlamam gerekiyorsa hangi marka ve ne kadar kullanmalıyım?

Göktenur B.
22 Mayıs 2026 20:26
Herhangi bi sakıncası yok biz 4 damla başlamıştık sonrasında kilosu kadar kullanmaya başladık ben sağlık ocağının verdiğini kullanıyorum 10. Aya girmek üzereyiz 9. Ay kan tahlili verdik kan değerleri iyi çıktı büyük ihtimalle 1 yaşında bırakıcaz kullanıp memnun kalmayanlarda var ama sağlık ocağının verdiği demiri ocean markasına bı bakabilirsiniz d vitamini onu kullanıyorum memnunun
F
Feyza
Premium Üye
22 Mayıs 2026 20:54
Çok teşekkür ederim.Ben de ocean d vitamini kullanıyorum ama demir için bestiron daha iyi gibi yorumlar okudum sanıyorum bebekten bebeğe değişiyor.
M
Melike M.
22 Mayıs 2026 20:57
Sağlık ocağınınkini hiç tavsiye etmem.çocugum onu kullandıktan sonra ağlama krizleri ve kabızlık yaşadı sadece 3-4 gün kullandık.Ondan oldugunu anlayıp direkt bıraktık.Eczacı bi ablamın tavsiyesi üzerine bestiron aldım.Aylarca şişe şişe bitirdik çok iyiydi.Ne kabızlık ne huysuzluk nede kıyafetlerde iz bırakma gibi sorun yaşamadık.Baya iyi kesinlikle bence bestiron al.Şimdiki aklım olsa aslaa denemezsin sağlık ocağımdakini.İlk bebeğim oldugu için bilmiyordum tabi nerden bileyim
M
Melis
22 Mayıs 2026 21:16
Kesinlikle sağlık ocağı nin yazdigini kullanma d vitamini hariç onun dışında bestiron kullanabilirsiniz
F
Feyza
Premium Üye
22 Mayıs 2026 21:19
Kesinlikle sağlık ocağı nin yazdigini kullanma d vitamini hariç onun dışında bestiron kullanabilirsiniz
F
Feyza
Premium Üye
22 Mayıs 2026 21:20
Sağlık ocağınınkini hiç tavsiye etmem.çocugum onu kullandıktan sonra ağlama krizleri ve kabızlık yaşadı sadece 3-4 gün kullandık.Ondan oldugunu anlayıp direkt bıraktık.Eczacı bi ablamın tavsiyesi üzerine bestiron aldım.Aylarca şişe şişe bitirdik çok iyiydi.Ne kabızlık ne huysuzluk nede kıyafetlerde iz bırakma gibi sorun yaşamadık.Baya iyi kesinlikle bence bestiron al.Şimdiki aklım olsa aslaa denemezsin sağlık ocağımdakini.İlk bebeğim oldugu için bilmiyordum tabi nerden bileyim
M
Melike M.
22 Mayıs 2026 21:23
Benim de ilk bebeğim çok iyi oldu tavsiyeniz çok teşekkür ederim, kilo başı bir damla mı peki?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye22 Mayıs 2026 21:28
Merhaba, demir takviyesi konusunda birçok görüş var. Genel olarak bebeklerde 4. ayda demir takviyesine başlanması öneriliyor. Ancak bazı doktorlar 6. aya kadar bekleyebilir veya bebeğin kan tahliline göre karar verebilir.
Aile sağlığı merkezinden gelen tavsiyeye göre 4. ayda demir takviyesine başlamanız gerekiyor. Bayram tatili nedeniyle birkaç gün gecikmesi muhtemelen bir sorun teşkil etmez.
Demir takviyesi için piyasada birçok marka ve ürün bulunuyor. En sık kullanılan ürünler:
Bestiron: Çoğu doktor tarafından önerilen ve sık kullanılan bir demir damlası.
Vegaferon: Aile sağlığı merkezinin önerdiği demir damlası.
* Ocean Microfer: Diğer bir popüler demir takviyesi.
Doktorunuzun tavsiye ettiği marka ve dozu kullanmanız en iyisi olacaktır. Eğer doz konusunda bir belirleme yapılmamışsa genellikle 1-2 damla ile başlanıp kilo ve yaşa göre artırılabilir.
Bebeğinizin demir değerlerini takip etmek ve olası yan etkileri izlemek için doktorunuzla düzenli kontroller yapmayı unutmayın.
İlk doz ve doz artırımlarında bebeğinizin tepkilerini izleyerek herhangi bir olumsuz etki (kabızlık, huzursuzluk vb.) gözlemlarsanız doktorunuzla iletişime geçmeyi unutmayın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Demir Takviyesi
2. 4. Ayda Demir
3. Demir
Aile sağlığı merkezinden gelen tavsiyeye göre 4. ayda demir takviyesine başlamanız gerekiyor. Bayram tatili nedeniyle birkaç gün gecikmesi muhtemelen bir sorun teşkil etmez.
Demir takviyesi için piyasada birçok marka ve ürün bulunuyor. En sık kullanılan ürünler:
Bestiron: Çoğu doktor tarafından önerilen ve sık kullanılan bir demir damlası.
Vegaferon: Aile sağlığı merkezinin önerdiği demir damlası.
* Ocean Microfer: Diğer bir popüler demir takviyesi.
Doktorunuzun tavsiye ettiği marka ve dozu kullanmanız en iyisi olacaktır. Eğer doz konusunda bir belirleme yapılmamışsa genellikle 1-2 damla ile başlanıp kilo ve yaşa göre artırılabilir.
Bebeğinizin demir değerlerini takip etmek ve olası yan etkileri izlemek için doktorunuzla düzenli kontroller yapmayı unutmayın.
İlk doz ve doz artırımlarında bebeğinizin tepkilerini izleyerek herhangi bir olumsuz etki (kabızlık, huzursuzluk vb.) gözlemlarsanız doktorunuzla iletişime geçmeyi unutmayın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Demir Takviyesi
2. 4. Ayda Demir
3. Demir
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Damla
24 Mayıs 2026 23:41
M
Melike M.
25 Mayıs 2026 00:06
Selamlar bestirondan kaç damla kullanıyorsunuz kilo başına 1-2 diyorlar değişiyor sanırım

Damla
25 Mayıs 2026 00:07
Biz kilo başına 2 damla kullanmıştık.Siz yine doktorunuzada danışın tabi.
Yükleniyor...