Demir Takviyesi - Damla mı Ek Gıda ile mi?
64 görüntüleme
N
Nesibe Z.
27 Eylül 2025 13:52
Merhaba,
Ben Danimarkada yaşıyorum ve bebeğim 7 aylık. Buradaki doktor bebeğimin demir damlasını ihtiyacı olmadığını söyledi ve prematüre bebekler hariç demir takviyesinin gereksiz olduğunu söyledi. Ancak Türkiyedeki doktorlar farklı söylüyor. Ne yapmalıyız?
Burada yulaflı, millet unlu lapalar var içinde demir olan onları verebilirsiniz dendi. Onlar yeterli midir, demir damlası almalı mı? Korkum bebeğimin demir eksikliği durumu olması - lütfen aydınlatırsanız sevinirim.
Ben Danimarkada yaşıyorum ve bebeğim 7 aylık. Buradaki doktor bebeğimin demir damlasını ihtiyacı olmadığını söyledi ve prematüre bebekler hariç demir takviyesinin gereksiz olduğunu söyledi. Ancak Türkiyedeki doktorlar farklı söylüyor. Ne yapmalıyız?
Burada yulaflı, millet unlu lapalar var içinde demir olan onları verebilirsiniz dendi. Onlar yeterli midir, demir damlası almalı mı? Korkum bebeğimin demir eksikliği durumu olması - lütfen aydınlatırsanız sevinirim.
V
Vahide N. A.
27 Eylül 2025 16:44
Osman hoca bununla ilgili bir video paylaşmıştı ordaki düzende ek gıdaya geçilecekse demir ilacı vermeye gerek yok bizdeki gibi olacaksa kullanılmalı diyordu instagramdan bakabilirsiniz☺️

Fatma A.
Uzman Diyetisyen
27 Eylül 2025 18:17
Merhaba; Türkiye’de genel uygulama bebeklere dört ve altıncı ayda demir takviyesi başlanılması yönünde ilerlemektedir. Yurt dışında bebeklerin yiyeceklerine demir ilavesi eklendiğinde böyle bir uygulamaya özel olarak gerek yoktur. Aksi bir durumda doktorunuz size de takviye başlayacaktır🍀