Demir Takviyesi
267 görüntüleme
N
Nilay T.
Premium Üye
17 Temmuz 2026 16:54
Bebeğim 4 ay 20 günlük demir takviyesi aldım başlamak için görüştüğüm doktorlardan biri 9. Ayda kan tahlilleri sonucuna göre başlarsın eksiklik varsa dedi diğeri ise rutin şu an başlaman gerekiyor dedi siz bu zamanlarda demir başladınız mı kafam biraz karışık.

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye17 Temmuz 2026 16:55
Bebeğinizin demir takviyesi ile ilgili karar vermeden önce doktorların önerilerini değerlendirmek önemlidir. Genel olarak, bebeklerde demir takviyesi 4-6 ay arasında başlaması önerilen bir uygulamadır.
Doktorların tavsiyelerine bakalım:
Birinci doktor 9. ayda kan tahlili sonucuna göre demir takviyesi başlanması gerektiğini söylüyor. Bu yaklaşım, bebeğin demir eksikliği anemisi riskini 9. ayda değerlendirmek ve gerekliyse müdahale etmek anlamına geliyor.
İkinci doktor ise 4-6 ay arasında demir takviyesi başlamasını öneriyor. Bu yaklaşım, bu yaş grubunda demir eksikliği anemisinin yaygın olduğu ve erken müdahalenin önemli olduğu şeklinde yorumlanabilir.
Doktorların önerilerini özetlersek:
1. Her iki doktor da demir takviyesinin gerekli olduğuna inanıyor ancak zamanlamada farklılıklar var.
2. Birinci doktor, 9. aya kadar bekleyip kan tahlili sonucuna göre karar vermeyi öneriyor.
3. İkinci doktor, 4-6 ay arasında demir takviyesi başlamasını öneriyor.
Sizin için öneriler:
1. İkinci doktorun önerdiği gibi 4-6 ay arasında demir takviyesi başlattınız.
2. Bebeğinizin gelişimini ve sağlık durumunu yakından takip edin.
3. 9. aya geldiğinde kan tahlili yaptırarak demir seviyenizi kontrol ettirin.
4. Herhangi bir sorunuz varsa doktorunuzla görüşmekten çekinmeyin.
Doktorların tavsiyelerine bakalım:
Birinci doktor 9. ayda kan tahlili sonucuna göre demir takviyesi başlanması gerektiğini söylüyor. Bu yaklaşım, bebeğin demir eksikliği anemisi riskini 9. ayda değerlendirmek ve gerekliyse müdahale etmek anlamına geliyor.
İkinci doktor ise 4-6 ay arasında demir takviyesi başlamasını öneriyor. Bu yaklaşım, bu yaş grubunda demir eksikliği anemisinin yaygın olduğu ve erken müdahalenin önemli olduğu şeklinde yorumlanabilir.
Doktorların önerilerini özetlersek:
1. Her iki doktor da demir takviyesinin gerekli olduğuna inanıyor ancak zamanlamada farklılıklar var.
2. Birinci doktor, 9. aya kadar bekleyip kan tahlili sonucuna göre karar vermeyi öneriyor.
3. İkinci doktor, 4-6 ay arasında demir takviyesi başlamasını öneriyor.
Sizin için öneriler:
1. İkinci doktorun önerdiği gibi 4-6 ay arasında demir takviyesi başlattınız.
2. Bebeğinizin gelişimini ve sağlık durumunu yakından takip edin.
3. 9. aya geldiğinde kan tahlili yaptırarak demir seviyenizi kontrol ettirin.
4. Herhangi bir sorunuz varsa doktorunuzla görüşmekten çekinmeyin.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Fatma A. U.
17 Temmuz 2026 17:22
İlk defa duydum böyle bişeyi ilk baştan beri demiri de d vitamininide veriyorum
N
Nilay T.
Premium Üye
17 Temmuz 2026 17:23
İlk defa duydum böyle bişeyi ilk baştan beri demiri de d vitamininide veriyorum
Ö
Öykü K.
17 Temmuz 2026 17:38
Nilay hanım merhaba size önerim doktorunuzu iyi secmeniz 2 doktor cok kafa karıştırıcı olabilir [4.ayda](4.ayda) baslamalısınız cunku onumuz kış bebekler bizim gibi dogrudan guneşe de çıkamıyor [9.ayda](9.ayda) kan tahlilinde değerleri normalse d vitamini bırakılıyor siz kullanmaya baslayın
Yükleniyor...