Demir Takviyesi

131 görüntüleme
Burcu T.

Burcu T.

14 Mart 2026 11:16
Merhaba 4 ay 5 günlük bebeğim. Aile hekimliği vegaferon verdi ama damlalık kısmı kısacık içirmesi çok zor, çay kaşığıyla vermeye çalıştım tükürüyor. Bi de ileride dişte lekelenme yapar mı? Daha önce kullanan varsa beni aydınlatabilirse çok sevinirim
T

Tuğba B. ..

14 Mart 2026 11:36
Katkı maddesi çok bebeğim çok ağladı onu verince kabız oldu 2gün verdim bıraktım başka markaya geçtim
Afranur K.

Afranur K.

14 Mart 2026 11:42
Piyasadaki özel/devlet bir çok demir ilacı dişleri ve ağzın içini temizlemezsenizdişte lekenme yapar.

Vegaferon bebeğinizin demir değerini en hızlı yükseltecek ilaçtır ama yan etki bakımından kontrol etmeniz gerekir. Ben 3-5 gün kadar kullandım ve maalesef kabızlığa neden oldu, bir de aynı zamanda bebeğe aç karnına verip bebeği biraz bekletmek gerektiği için kullanımı da bana zor gedi.

Bundan dolayı Bestiron kullanmaya başladım. Bebeğimi emzirdikten 40-45 dk sonra verip, 40-45 dk kadar daha emmemesinin yeterli olması ve kabuzlık yapmaması güzeldi.

Eğer dişte lekelenmeden bahsedeceksek Bestiron da lekelenme yapabilir, piyasada bir tek sidefer bu konuda başarılı, onda da buzdolabında bekletmek ve soğuk ilaç vermek bebeğimin midesine dokundu bundan dolayı kullanamadım ben.
E

Elif A.

14 Mart 2026 11:49
Sidefer kullanıyoruz herhangi bir yan etki yapmadı ama dolapta bekletme konusu biraz sorun bebeğime vermeden kaşığa damlatıp çok az bekleyip öyle veriyorum en azından aşırı soğukluğu gitsin diye
Burcu T.

Burcu T.

14 Mart 2026 11:51

Afranur Keskin

Piyasadaki özel/devlet bir çok demir ilacı dişleri ve ağzın içini temizlemezsenizdişte lekenme yapar.

Vegaferon bebeğinizin demir değerini en hızlı yükseltecek ilaçtır ama yan etki bakımından kontrol etmeniz gerekir. Ben 3-5 gün kadar kullandım ve maalesef kabızlığa neden oldu, bir de aynı zamanda bebeğe aç karnına verip bebeği biraz bekletmek gerektiği için kullanımı da bana zor gedi.

Bundan dolayı Bestiron kullanmaya başladım. Bebeğimi emzirdikten 40-45 dk sonra verip, 40-45 dk kadar daha emmemesinin yeterli olması ve kabuzlık yapmaması güzeldi.

Eğer dişte lekelenmeden bahsedeceksek Bestiron da lekelenme yapabilir, piyasada bir tek sidefer bu konuda başarılı, onda da buzdolabında bekletmek ve soğuk ilaç vermek bebeğimin midesine dokundu bundan dolayı kullanamadım ben.

Anladım çok teşekkürler 🤍
Burcu T.

Burcu T.

14 Mart 2026 11:51

Tuğba Beyazgül

Katkı maddesi çok bebeğim çok ağladı onu verince kabız oldu 2gün verdim bıraktım başka markaya geçtim

Ben de değiştireceğim gibi iki gündür veriyorum henüz kabızlık yapmadı ama
Burcu T.

Burcu T.

14 Mart 2026 11:52

Elif Aksoy

Sidefer kullanıyoruz herhangi bir yan etki yapmadı ama dolapta bekletme konusu biraz sorun bebeğime vermeden kaşığa damlatıp çok az bekleyip öyle veriyorum en azından aşırı soğukluğu gitsin diye

Soğuk vermek zor oluyor evet ılıtmak lazım
S

Ssssss

14 Mart 2026 12:44

Afranur Keskin

Bestironu kaç damla kullanıyorsunuz
Afranur K.

Afranur K.

14 Mart 2026 12:51
Bestiron da damla değil de ml var. Doktorumuz önce 0.5 ml verdirdi şimdi 0.7 ye çıkarttı yavaş yavaş 1 e çıkartacak. Bebeğim 5 aylık 7 kilo
Burcu T.

Burcu T.

14 Mart 2026 13:20

Afranur Keskin

Bestiron da damla değil de ml var. Doktorumuz önce 0.5 ml verdirdi şimdi 0.7 ye çıkarttı yavaş yavaş 1 e çıkartacak. Bebeğim 5 aylık 7 kilo

Benim bebeğim 7 kilo dozunu nasıl ayarlamalıyım acaba
Afranur K.

Afranur K.

14 Mart 2026 13:40

Burcu Toz

Benim bebeğim 7 kilo dozunu nasıl ayarlamalıyım acaba

Dediğim gibi doktorumuz 1 ml e çıkaratacak ama bunu yavaş yavaş yapıyor, 1 ay 0.5 kullandık, 1 ay 0.7 bi dahaki ay 1 yapar mı yoksa arada başka bir ml e çevirir mi bilmiyorum.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir