Demir Seviyesi Yükselmiyor

33 görüntüleme
P

Pınar D. A. ..

26 Kasım 2025 12:33
Bebeğim 10.5 aylık ve doktor tavsiyesi ile 4.ayından beri demir kullanıyoruz. Bestiron ve ocean damla kullandık ve 8.ayından beri ferrum kullanıyoruz. 6.ayından beri yapılan taramalarda demir alt sınırın altında çıkıyor. Dün yaptırdığımız kan testinde de demir seviyesi sınıra yaklaşmış fakat yine altında çıktı. Doğduğundan beri anne sütü alıyor ve altıncı ayında ek gıdaya başladı. Kilosu hep ileride olan bir bebekti. Dokuzuncu ay itibari ile ferrum damlayı kilo başına 1.5 olacak şekilde kullandı. Son on gündür de kilo başına iki damla kullanıyor. Şu an 12,5 kg. Demir eksikliğinin sebebi aşırı kilolu olmasına bağlanıyor ama bir anne olarak kaygılayım. Demir seviyesini yükselmemesinde başka bir sebep olabilir mi 
E

Emine

26 Kasım 2025 13:31
Demir ilacı verdikten sonra hemen süt ve süt ürünleri vermeyin diyorlar. Emilimi azaltıyormuş. Benim bebeğime de sidefer kullanıyorum 10.7 çıktı demiri şuan galiba bana da sınırda diyecek doktor

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir