Demir İlacı Kullanmalı Mıyım?

89 görüntüleme
D

Dilara L.

6 Ağustos 2025 07:05
Bugün 4. Ay aşılarımızı olduk hemşiresi demir e başlamanız gerek dedi, bebeğim anne sütü almıyor sadece mamayla besleniyor gerek var mı demir ilacına yine de? Kendi doktorumuz gerek görmedi aile hekimi başlayalım dedi ikisi de tahlil vs bakmadılar. Ne yapmak gerekiyor?
M

Meltem G.

6 Ağustos 2025 07:20
Genel rutin de tahlil bakılmıyor 4 aylik olunca demire başlanıyor 9 aylıkken tahlil bakılır demir yeterliyse kesilir değilse 12 aya kadar devam edilir . Bebekler sadece 4 ay idare edecek kadar demir deposuyla doğarlar 4 ay sonrasında demir eksikliği oluşma ihtimali çok yüksek olduğu için kullanılan demir damlaları tedavi edici doz değil koruyucu doz olarak kullanılır siz aile hekiminizi dinleyin cocuk doktorunuzu da değiştirin çünkü olası demir eksikliği beyin ve organn gelişimini olumsuz etkiler
D

Dilara L.

6 Ağustos 2025 07:40
Peki bu ay tahlil yaptırıp ona göre karar versek olmuyor mu? Doktorumuz yan etkileri fazla olduğu için mamanın da içinde demir olduğu için şimdi değil dedi
D

Dilara L.

6 Ağustos 2025 07:46
Sayın hocalarım görürseniz bir yorum yapabilirseniz çok sevinirim 🙏🏻 Bebeğimin gelişimi normal bu arada gelişim geriliği veya ileriliği gibi bir durum yok, 2910kg dk şuan 4 ay 10 günlük 5750kg. Baş çevresi 40cm ve boyu 62cm.
D

Dilara L.

6 Ağustos 2025 10:43
Cevap verebilecek bir bilen yok mudur?
M

Meltem G.

6 Ağustos 2025 10:53
Dilara hamile tahlil yaptırıp yaptırmamak sizin kararınız emin olmak isterseniz yaptırın içiniz rahat eder benim bebegimde mamayla büyüdü ama yine de kullanılmalı demişti doktorumuz
D

Dilara L.

6 Ağustos 2025 13:38
Anladım teşekkürler
S

Selen

7 Ağustos 2025 20:08
Ben yurtdışında yaşıyorum burada demir verilmiyor çok dert etmeyin
B

Bahar K.

7 Ağustos 2025 20:15
Mama kullanan bebeklerde genelde demir başlanmıyor. Doktorunuzu dinleyin
Esra D.

Esra D.

7 Ağustos 2025 20:16
Merhaba mamadaki demir oranı sanırm düşük kalıyor o yüzden ekstra kullandırıyorlar. Kızımda mama + anne sütü besleniyordu, ağırlık olarak mama hatta. Mamadaki oran yetersiz kalıyor demişti doktorumuz.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir