Demir İlacı Kullanımı
215 görüntüleme
Ş
Şükran A. K.
22 Temmuz 2025 20:26
Hocam merhabalar. Kızım 7 aylık, yurt dışında yaşıyoruz. Doktorumuz herhangi bir demir ilacı vermedi ve 5 aylıkken ek gıdaya geçiş yapmamızı önerdi. Ama kızım çoğu zaman ek gıdayı red ediyor. Bu durumda demir ilacı başlamalı mıyız, çocuk doktoru gerek yok diyor ama ben demir deposunun azaldığını düşünüyorum. Siz de gerekli olduğunu düşünüyorsanız hangi demir ilacını önerirsiniz?

Nisa N. M.
İlk ve Acil Bakım Teknikeri
22 Temmuz 2025 20:31
Merhaba eğer bebeğiniz mama ile besleniyorsa ekstra demir damlasına ihtiyaç duymuyorlar diye biliyorum. Benim en temiz içerikli bulduklarım nbt life , newvit , bestiron.
Ş
Şükran A. K.
22 Temmuz 2025 20:35
Teşekkürler ederim yanıtınız için. Hayır anne sütü alıyor. Önerilerinizi dikkate alacağım😊
M
Merve B.
22 Temmuz 2025 20:37
Biz de demir ilacına başladıktan sonra her gün kaka yapan bebeğim dört günde bir yapmaya başladı bunu doktora ilettiğimde demir ilacını kesmemi söyledi kestikten sonra gerçekten kakası eski haline döndü her gün ya da iki günde bir yapıyor bunu da doktora ilettim o zaman tamamen kesmemizi söyledi bebeğim şu an altı aylık yedinci ay kontrolleri olacak kan tahlili yapacağız dedi dedim hocam yani her gün verin diyorlar normalde sıkıntı olmaz mı dedim Sonra yok biz onu tedbir amaçlı söylüyoruz zaten 7. ayda kan tahlili sonuçlarına göre demir ilacı devam Edip etmeyeceğimize bakarız dedi . şu an beklemedeyim
Ş
Şükran A. K.
22 Temmuz 2025 20:47
Çok ilginç gerçekten her biri farklı bir şey söylüyor. Size çok geçmiş olsun umarım hersey yolundadır. Kızımın 4.aydan beri kabızlık sorunu var zaten demir de verirsem demek ki daha kötü olur. Kakasını müshil vererek yaptırıyoruz. Sonucu buraya yazabilirseniz sevinirim, çünkü çok endişeliyim
Ç
Çisem Ü.
22 Temmuz 2025 20:55
4.aydan sonra benim bebeğimin de kakası geriledi normalde her gün yapıyordu. Doktorumuza sorduğumda 1haftaya kadar yapmamasını normal karşılıyoruz dedi şu an haftada 1 yapıyor sorunumuz yok. Doktorunuzla gitmenizi öneririm çünkü etrafımızda çok fazla her kafadan ses çıkıyor. Demirin önemli olduğunu biliyorum doktorumuz her kontrolde kullanıp kullanmadığımızı sorguluyor.
Ş
Şükran A. K.
23 Temmuz 2025 18:49
Doktorumuza gittik ancak gerek görmediğini söylüyor ancak ben tatmin olmuyorum nedense çok rahatsızım bu durumdan. Kabızlık sorunu için de movicol verdi ve bir ay boyunca düzenli kullanmamızı istedi.
B
Büşra N. T. ..
23 Temmuz 2025 19:47
Fabrikasyon dedikleri kan ilaçları kabızlık yapıyor. Ben ben ocean demir ilacını kullanıyorum hiçbir zaman kabızlık problemi yaşamadım. Kaç kilo ise ona göre bir damla mesela 10 kg o yüzden on damla sabahları aç karın ile. Arkasına süt yoğurt vermiyorum etkili olsun diye. Bu şekilde. Bebeğim 11 aylık ama 6 aydır kullanıyorum.