Demir İlacı

157 görüntüleme
D

Derya T. ..

11 Mart 2026 18:10
Merhaba hocam,

Oğlum 4 ay 5 günlük 3180gr doğdu. Sadece anne sütü alıyor. Aylık ortalama 700-900gr alıyor. Şuan 7300gr. Sağlık ocağı Demir ilacı verdi. Ama doktorumuz kilo alımı iyi 8. aydan sonra değerlerine göre başlayabilirsiniz şimdi şart değil size kalmış dedi. Sizce başlamalı mıyız yoksa 8. ayı beklemeli miyiz?

@Osman Gönülal
Ayşen Y.

Ayşen Y.

11 Mart 2026 18:15
Rutinde [4.ayda](4.ayda) demir ilaci baslaniyor. Bebegin boy kilo gibi degerleriyle demir ilacinin pek baglantisi yok. Genellikle 1 yas civarina kadar kullaniliyor ve test yapildiktan sonra degerlerine gore birakiliyor. Kullanmanizi tavsiye ederim
D

Derya T. ..

11 Mart 2026 18:16
Ben de öyle biliyorum. Ama doktor şart değil deyince kafam karıştı.
Afranur K.

Afranur K.

11 Mart 2026 18:23
çocuk doktoru dediyse bir bildiği vardır ama be de diş hekimi olarak 😂 çocuğunuzun henüz dişleri tam çıkmadan demir ilacını kullanmanızı öneririm. Diğer türlü ebeveynler çocuklarımızda demir lekeleri oluştu, temizlenmiyor vs. Diye çok üzülüyorlar. Aslında o lekelerin genellikle bir zararı yoktur ama estetik olarak güzel durmuyor.

Anne olarak da şu an çocuğu manipüle etmenin daha kolay olduğunu düşünüyorum, şu an demir ilacı içirirken zorlanmıyorum ama 1 yaşından daha büyük bir çocuğun bu anlamda daha çok zorluk çıkarabileceğini düşünüyorum.
Ebru K.

Ebru K.

11 Mart 2026 19:59
Bence kullanmalısınız bende kullanıyorum bebeğime
A

Arzu.G

11 Mart 2026 20:24
Mama kullanıyor olsaydınız belki bir miktar demir ve d vitamini takviyesi alıyor olurdu ama anne sütüyle alma şansı yok maalesef. anne karnındaki depoları [4.aya](4.aya) kadar götürüyor bebekleri o yüzden demir rutin başlatılıyor. Zaten şuan icirme zorluğu da yaşamazsınız en azından [9.aydaki](9.aydaki) tahlile kadar verin sonra zaten eksiklik yoksa devam ettirmiyor birçok doktor
S

Sefanur T.

14 Mart 2026 10:29
Bize de aynısını demişti ben başladım. Bir de ocean kullanan var mı son zamanlarda bebeğimin kakasında siyah noktalar var demir ilacını değiştirmeli miyim?
B

Buket ..

14 Mart 2026 10:35
Sağlık ocağındaki hemşire 9. Ayda kan tahliline göre başlarsınız demişti, doktorda tam tersini söyledi , vermeniz daha iyi olur eksiklik olduğunda değerlerin düzelmesi vakit alıyor ve eksikliğe bağlı olarak bebekte huzursuzluk iştahsızlık gibi problemler olabiliyor

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir