Demir İlacı

157 görüntüleme
Z

Zeynep

13 Aralık 2025 21:23
4ay 22 günlük bebeğim Salık ocağına gittik demr kan ilacı istedim vermedi gerek yok dediler ne yapmalıyım
S

Sıla s. ..

13 Aralık 2025 21:24
Hemşirelerin hepsi verir doktorlarda verirdi 4. Ayda mutlaka başlanıyor ama ben kendim eczaneden özel aldım . Sağlık ocağındakiler pek iyi değil. Ocean kullanıyorum ben bebeğime .
Tuğba D.

Tuğba D.

13 Aralık 2025 21:29
Bizde 4. Aya girer girmez hemen başladık .7.ayda kan alınıp demire bakılıyor zaten ihmal etmeyin bence . Bestiron demir ilacı oldukça iyi biz hep onu kullanıyoruz
Gökçen D.

Gökçen D.

13 Aralık 2025 21:45
Demir çok önemli,bebeğin bağışıklığı için ,iştahı için çabuk hastalanmaması vs vs o yüzden imkanınız varsa direk eczaneden alın.Biz de takipli doktorumuzun önerisiyle Side fer kullanmıştık
H

Hümeyra T.

13 Aralık 2025 21:58
Bugün osman hocaya sormuşlar demir vitamini için; 4.ayda baslanması gerektiğini ve 7 ya da 9.ayda (ayını hatırlayamadım) tahlillerine bakıp devam edilemesine gerek var mı yok mu diye bakılır yazmış bir soruya cevap olarak. Demiri tavsiye ediyoruz diyor çünkü 4. ay gibi erken dönemlerde vitamin oranı yüksek çıkar ve yanıltıcı olabilir diyor; zamanla azaldığı için takviye almadığında vitamin düşmüş olacaktır. Sağlık ocaklarının önerdiği vitaminler kabızlık vs çeşitli sorunlar yaratıyor;ocean kullanıyorum, bebeğinizin kilosuna göre çocuk doktoru kaç ml alması gerektiğini söyler
A

Ayşe Ş. ..

14 Aralık 2025 01:32
Merhaba Zeynep hanım sağlık ocağının verdiği d vitamini de demirde temiz içerikli değil onu söyleyim öncelikle. Durumunuz varsa kendiniz alın. D vitamini youplas, demir sidefer kullanıyorum doktorumun önerisi ile. Sağlık bakanlığı demir projesi yazarsanız Google görürsünüz sağlık ocağı demir ücretsiz vermek zorunda. Bende daha önce sorun yaşadım sağlık ocağı ile cimere yaz dedi doktorum. Yazdim 1 hafta içinde döndüler iğneler konusunda sorun çıkaran ebe gitti mesela. Bakanlığın ücretsiz verdi birşeyi ben veremem diyemez şikayet edin.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir