Demir İlacı

146 görüntüleme
E

Emine ..

29 Kasım 2025 10:29
Bebeğim 4 aylık ,anne sütü alıyor sadece,kilo alımı iyi.Doktorumuz demir ilacı için 6.ayda kan alıp, demir ilacına başlatacağını söyledi. Ben yine de sormak istedim,uygun mudur
Meryem

Meryem

29 Kasım 2025 10:35
Biz kan baktırmadan başladık 5. Ayda.
G

Gökçe Y. ..

29 Kasım 2025 10:47
Dördüncü ayında kan almadan doktoru yazdı
Emel C.

Emel C.

29 Kasım 2025 10:47
Kana bakilmasina gerek yok diye biliyorum 4 veya 6 ayda direk baslaniyor cunku anneden aldigi demir depolari 4-6 ay sonrasinda bosaliyormus
T

Tuğba B. ..

29 Kasım 2025 10:49
Sağlık ocağının verdiği kabız yapmıştı .bizde kabızlık düzelene kadar 6 aya doğru başladık
G

Gökçin N.

29 Kasım 2025 10:56
Kan alınmasını 9-12 ay arası öneriliyor (ilk kontrol) . Bebeğin demir depoları ilk 3 ay yeteceği için (anne karnındayken depoluyor) 4.ayda kan değerine bakılmaksızın demir başlanıyor(koruma amaçlı gibi düşünelim) .9-12 aydaki kan kontrolüne göre de devam mı tamam mı kararı veriliyor. Son öneri bu şekilde.
B

Burcu ..

29 Kasım 2025 11:13
Sidefer çok iyi kan ilacı özel ama değer imkanı olan alabilir
Emel C.

Emel C.

29 Kasım 2025 11:42
Burcu hanim merhaba bende sidefer kullaniyordum saglik ocagindan cok etkili olmadığını söylediler devletin verdigine gectim ve kabizlik yapti siz tahlil yaptirdiginiz mi bebegim 7 aylik etkisini gosteriyor mu bilemiyorum
T

Tuğba B. ..

29 Kasım 2025 12:09
@Emel Coşar merhaba bende aynı şeyi ocean için merak ediyorum Sağlıkocağının dr ve hemşiresi önerdi kullanıyorum hatta eczacımızda önerdi ama sonradantest yaptıranlar yükselmediğini söylüyor
Emel C.

Emel C.

29 Kasım 2025 16:43
Ben oceanla ilgili cok yorum gordum ise yaramiyor falan diye ama sidefer icin hic goremedim yorum cocuga bosuna eziyet etmekde istemiyorum saglik ocaginin verdigiyle cok kararsizim
T

Tuğba B. ..

29 Kasım 2025 16:46
@Emel Coşar Sağlıkocağının içeriği temiz değil
B

Burcu ..

30 Kasım 2025 06:12
Merhaba bende sağlık ocağın verdiği ile başladım zaten doktorun kendisi dedi eger kabızlık vb şeyler olursa gel başka marka veririm bebeğimin sürekli kısuyırdu geri çıkarıyordu söyledim doktor dedi bi devletin verdiği var bide özel yazıcam hangisini alırsan ben de özeli aldım sonra kendisine gösterdim tam güzel dedi. Fakat benim 5 aylık olcak 6 ay olunca da ben biraz ilacı bırakıp doğal yollardan devam etmek istiyorum tabi değerleride görmek istiyorum
B

Burcu ..

30 Kasım 2025 06:15
@Emel Coşar kidsfer markasında var onunda tanıdıklarım kullanıyor doktor tasfiyesi üzerine

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir