Demir Eksikliği

278 görüntüleme
Z

Zeynep B. ..

5 Haziran 2026 19:50
Bebegim 19 aylik olacak. 12. Ayinda baktik dusuktu devam ettik. Kac kere kan verdik her ay istiyor doktorlar. Hala demirimiz eksik. Obur aya kadar tekrar ilaci içmesini söyledi en son 15 di degerimiz. Ilac kullanımına devam ediyoruz. Surekli kan vermek istemiyoruz ama vermeden arttı mi azaldı mi göremiyoruz. Ne yapmalıyız her doktor farkli birsey soyluyor
Mine Ş.

Mine Ş.

Premium Üye
5 Haziran 2026 20:20
Aile Genetiğinde anemi teşhisiniz var mı ? Varsa buna yönelik bir tedavi uygulanması gerekir
Z

Zeynep B. ..

5 Haziran 2026 20:23
Hayir ben surekli kan tahlillerime baktırırım her zaman guzel cikar kansızlık hic yaşamadım. Eşimin de aksine kan fazlalığı cikar gerektiğinde kan verir dengeler. Anemi yok yani ailemizde cevremizdekilerde de yok bildiğim kadarıyla
Afranur K.

Afranur K.

5 Haziran 2026 20:39
Beslenmesi nasıl? O etkiliyor olabilir mi?
Z

Zeynep B. ..

5 Haziran 2026 20:40
İlacını sut ürünleriyle birlikte vermiyorum arada yarim saat falan sure oluyor. Haftada en az 2 gun et tavuk yedirmeye gayret ediyorum tam yükseliyor doktorumuz ölçüyü yarıya indiriyor sonra tekrar düşüyor bi anda. Kilo alımı yavaş bi bebek oglum 19 ay olcak 10 kilo
A

Aslıhan G.

5 Haziran 2026 20:41
Beslenmesini gözden geçirin , ben 7. Aydan beri mutlaka iki haftada bir karaciğer yediririm . Denemenizi tavsiye ederim . Tarhana çorbasının içine önceden haşladığım ciğeri rendeleyerek koyuyorum
Z

Zeynep B. ..

5 Haziran 2026 20:42
Teşekkür ederim deneyeceğim
H

H. N.

5 Haziran 2026 21:28
Haftada 6 öğün etli yemek yemesi gerekiyormus. Bir doktor bu şekilde söylemisti benimde düşük sürekli yemeklerini etli vermeye gayret ediyorum.
Z

Zeynep B. ..

5 Haziran 2026 21:30
Yapıyorum ama yemek istemeyince agzini açmıyor zorlayınca daha kotu oluyor hic bisey yemiyor. Her gun veremiyorum keşke yedirebilsem
Afranur K.

Afranur K.

5 Haziran 2026 22:11
Bize doktorumuz en kötü çorbalarına kıyma koy, 2 haftada bir ciğer yedirmemi önerdi. Yarım saat de ilaç için bence kısa bir süre, en az 1 er saat aralık bırakmanızı öneririm açlık - ilaç alımı arasında.

Bir de ilaçtan sonraki ilk öğüne peynir hariç süt ürünü eklemeyin bence, C vitamini ile de desteklemenizi öneririm bu öğünde - kivi, biber, portakal, mandalina, limon vs.-
Z

Zeynep B. ..

5 Haziran 2026 22:12
Cok teşekkür ederim dikkat edecegim
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir