Demir Eksikliği

269 görüntüleme
M

Melek E. ..

15 Mayıs 2026 23:40
13 yaş erkek çocuğu Ocak ayindan beridir ferrum ilaç kullanıyoruz hala ve hala yükselme yok..Tiroit bezelerinde 3 mm nodül çıktı iyot eksikliği çıktı...kilo alımı için diyetisyene gidiyoruz ama imkanı yok yemek yediremiyorum..Günlük sabahları 2 yumurta yemesi gerekli beyaz yer sarı kalır,peynirli yaparım iki çatal alır bırakır..ben şaşırdım artik ne olur bana bir çare gösterin...
Göktenur B.

Göktenur B.

15 Mayıs 2026 23:50
Benimkide 6 yaşında 2 ay önce bizde demir eksikliği çıktı kansız değil sadece demir depoları boşalmış dedi ferrum verdi zar zor 10 gün icirebildim keçi boynuzu özü aldım onu yediriyorum artık bizimkide iştahsız iştah açıcı kullandım gene açılmadi abur cuburu kestim gene yemiyor porsiyonları bana zayıf geliyor doktor kilosu iyi dedi 18 19 kilolarda bende bulamadım iştahını açıp yedircek bişey inanın çocukların en sevdiği şey hamburger çok aç olsun onun bile yarısını anca yer az yiyor çocuk bende aynı sizin gibi yediremiyorum
M

Melek E. ..

15 Mayıs 2026 23:54
Bizimkinin kg si düşük,2 ayda 700 gram alabilmiş ve doktorumuz aşırı derecede kızdı neden yemiyorsun diye..Abur cubur hep kaldırdım düzenli beslenmeye bayağı alıştım,alistirdim ama nitekim yemiyor..tahin pekmez sabah akşam 1 çay kasigida olsa yiyeceksin demiş doktor ağzına almıyor sabahları okul için kahvaltısini yanına oturup ben yaptırıyorum zorla sabahın 7 bucugunda tartışma yaşayarak düşünün...
Yağmur Y.

Yağmur Y.

Premium Üye
16 Mayıs 2026 00:04
Meyve yedirmeye çalışın demir ilacını limonlu su ile yada portakal suyu ile verin demir depolarının dolması için c vitamini de önemli
M

Melek E. ..

16 Mayıs 2026 00:13
Kereviz sapı ve ıspanak kuru etki yapıyor diyorlar denemek istiyorum ama bilemiyorum da korkuyorum da yanlış tedavi olur diye..Allah razı olsun ya limon a evet bende duydum nohut üzerine sıkıp yenmesi gerekliymiş
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir