Demir Eksikliği

96 görüntüleme
G

Gizem D.

10 Temmuz 2025 06:14
Merhaba, ben Uraz’ın annesiyim. 13 aylık oğlumun son kan testleri aşağıdaki gibidir:

Hemoglobin (Hb): 10.2 g/dL (Normal: 11.5 - 13.5) → Düşük, kansızlık riski var
• Ferritin: 8 ng/mL (Normal: 12 - 150) → Çok düşük, demir depoları az
• Demir: 30 µg/dL (Normal: 50 - 170) → Düşük
• Hematokrit: %32 (Normal: %34 - %40) → Düşük
• MCV (Ortalama Hücre Hacmi): 68 fL (Normal: 70 - 86) → Düşük, küçük kırmızı hücreler

Doktor kansızlık (anemi) olduğunu, durumun ciddi olmadığını ve gelişimde şu an için bir problem görmediğini, bunun üstesinden geleceğimizi söyledi. Ancak ben internette araştırınca demir eksikliğinin gelişim geriliği riskini artırdığını okuyunca endişeleniyorum.

Uraz şu anda 13 aylık, yürümeye başladı, bazı kelimeleri söylüyor, genel gelişimi ortalamanın biraz üstünde gibi ama ben hep bir şeylerin eksik olduğundan korkuyorum.

Demir takviyesini düzenli vermekte zorlanıyorum, emzirme süresi ve ilacın etkisi konusunda kafam karışık.

Benzer durumları yaşayan, bu endişeleri aşan anneler varsa deneyimlerinizi ve tavsiyelerinizi çok bekliyorum. İlaç kullanımı, beslenme ve gelişim desteği konusunda ne yapmalıyım?
G

Gül Y.

10 Temmuz 2025 18:16
Bende bunu merak ediyorum bebegim 15 aylik hala demir ilaci kullaniyorum birkac aydir sık hasta oluyor bu yuzden bir yas tahlillerini yaptiramadim ve demire devam ediyorum fakat cok memeye duskun sabah uyaninca demir ilacini drek veriyorum kahvaltidan once ama gdce boyu nerdeyse emiyor anne sutu demir emilimini engellermi etkilermi acaba

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir