Demir Damlası Meme Reddi Yapar Mı?
167 görüntüleme
A
Asli B.
8 Haziran 2025 09:32
6 aylık bebeğim 4.aydan itibaren meme reddi yapmaya başladı. Nadiren uyku sersemiyken memeye geliyor ama geldiği zaman ıkınmaya başlıyor rahat ememiyor. Biberonla verdiğim zamanlarda da aynı şekilde bırakıp ıkınmaya çalışıyor. Meme reddinin sebebi bu olabilir mi? Demir damlasından önce bebeğim günde 3 kere kaka yapardı, şu an haftada bir yapıyor o da bayağı kokulu ve koyu kıvamlı. Sadece anne sütü ile besleniyor ve damla olarak newvit kullanıyoruz.

Osman G.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
8 Haziran 2025 09:34
Hayır. Vitamin ilaçları herhangi bir beslenme reddine neden olmaz hatta iştahsızlı düzelten bir ilaçtır demir takviyeleri…
Z
Zerrin ..
11 Temmuz 2025 20:33
Aslı hanım bizde de ıkınma çok fazlaydı ve hep vardı, ama son zamanlarda iyice arttı, ıkjnırken habire memeyi bırakıp kavga etmeye başladı, böyle böyle memeyi bıraktı, bende zar zor günde bir iki emziriyorum. Biberonla alırken eskiden ıkınmazdı şimdi memeye gelmediğinden biberonla alırken ıkınıp gaz yada kaka yapıyor. Besleme öncesi biraz uzunca masaj yapın bütün gazini çıkarsın birtık faydalı oluyor.
Z
Zerrin ..
11 Temmuz 2025 20:35
Bu arada benim bebeğim 3:30 aylık bu aralar iştahsız diye akışı birtık daha fazla olan biberin ucuyla besledim sanırım o tetikledi
A
Asli B.
12 Temmuz 2025 05:30
Tavsiyeniz için teşekkür ederim zerrin hanım ama maalesef sanırım biz bunun için biraz geciktik. Bebeğim biberona o kadar alıştı ki memeyi tanımıyor bile. Emzirmek için aldığımda ya ucunu tutup ağzında geveliyor ya da öylece etrafı izliyor. Biberonu gördüğünde heyecanlanıyor. Umarım siz sorununuzu en kısa zamanda çözersiniz emzirmek hem çok güzel bir his hem de çok büyük rahatlık😊
Z
Zerrin ..
12 Temmuz 2025 12:42
Aslı hanım bilemiyorum bende çok yıprandım açıkçası, denedim baya Eds vs ama sanırım memeye gelmeyecek geri. Süt sağıp vermek aslında beslenmesi açısından ölçüm yapabilmek için ne kadar içtiğini ölçmek daha kolay ama külfetli. Sürekli sağım yapmak zor. Biz de ne yapacağımızı bilmiyoruz inanın. Sadece emzirdiğim dönem yeterli kilo alamadı bende sağdım ve biberona çok yüklendim galiba. Ama sonra normal kilo aldı
A
Asli B.
13 Temmuz 2025 08:57
Bu arada meme reddini yenmek için biberon yerine alıştırma bardaklarını kullanmayı tavsiye etmişler. Sizin ayınızdaki bebek için biraz erken belki ama ilerleyen dönemlerde belki işinize yarar. Ben denemeyi düşünüyorum
A
Aysel.nur K.
14 Temmuz 2025 22:53
Büyüdükçe bebeklerin kaka oranı azaliyormus bu normal eğer 10 gün felan yalmadiysa kabızdirndemek bende newit kullanıyorum .