Demir Damlaları Dişte Leke Bırakmadan Nasıl Verilir?
273 görüntüleme

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
13 Ocak 2026 18:04
Merhaba,
Biz Uzman Diyetisyen Fatma Atagün ile birbirimize kendi alanımızda merak ettiklerimizi sorduğumuz videolar çekiyoruz. Takip edenleriniz biliyor, bir uzman diş hekimi anne ve bir uzman diyetisyen birbirine soru sorunca sorular da haliyle böyle oluyor 🤭
Besin değeri yüksek ve dişler için sağlıklı 😂
Sizlere son videomuzu paylaşmak istedim
https://www.instagram.com/reel/DTda_BSjSwU/?igsh=OHl1MnJ4MDlybDBp
bu videoda şu soruların cevaplarını alıyoruz ;
👉🏻dişler ne zaman fırçalanır?
👉🏻nasıl fırçalanır?
👉🏻macun kullanılır mı?
👉🏻nasıl bir macun kullanılır?
👉🏻yutulsa sorun olur mu ?
Veeee en önemli o soru 👇🏼
👉🏻 demir damlaları dişte leke bırakmadan nasıl verilir ?
Demir damlasını verirken mutlaka bir kaşık ile dişlerin gerisine, çocuğun yutma hızına uygun şekilde vermek gerekiyor. Sonrasında mutlaka su teklif edilmeli ancak ayınız uymuyor ise o zaman sonraki adımları takip edebilirsiniz 💕
Dişleri nemli bir bez ile silmek ve dişleri fırçalamak en önemli silahımız 🙏🏼
Sizin de sorularınız varsa yorumlara yazmayı unutmayın böylece bir sonraki challange’da sizin sorularınızı cevaplarız 🫶🏻
Biz Uzman Diyetisyen Fatma Atagün ile birbirimize kendi alanımızda merak ettiklerimizi sorduğumuz videolar çekiyoruz. Takip edenleriniz biliyor, bir uzman diş hekimi anne ve bir uzman diyetisyen birbirine soru sorunca sorular da haliyle böyle oluyor 🤭
Besin değeri yüksek ve dişler için sağlıklı 😂
Sizlere son videomuzu paylaşmak istedim
https://www.instagram.com/reel/DTda_BSjSwU/?igsh=OHl1MnJ4MDlybDBp
bu videoda şu soruların cevaplarını alıyoruz ;
👉🏻dişler ne zaman fırçalanır?
👉🏻nasıl fırçalanır?
👉🏻macun kullanılır mı?
👉🏻nasıl bir macun kullanılır?
👉🏻yutulsa sorun olur mu ?
Veeee en önemli o soru 👇🏼
👉🏻 demir damlaları dişte leke bırakmadan nasıl verilir ?
Demir damlasını verirken mutlaka bir kaşık ile dişlerin gerisine, çocuğun yutma hızına uygun şekilde vermek gerekiyor. Sonrasında mutlaka su teklif edilmeli ancak ayınız uymuyor ise o zaman sonraki adımları takip edebilirsiniz 💕
Dişleri nemli bir bez ile silmek ve dişleri fırçalamak en önemli silahımız 🙏🏼
Sizin de sorularınız varsa yorumlara yazmayı unutmayın böylece bir sonraki challange’da sizin sorularınızı cevaplarız 🫶🏻
B
Burcu ..
13 Ocak 2026 18:18
Peki hocam bütün demir ilaçları için mi geçerli
S
Sümeyye S.
13 Ocak 2026 18:19
@Nazlı Güleç Baca @Fatma Atagün Harikasınız! 💐 Emeğinize sağlık.
H
Hira N.
13 Ocak 2026 18:35
Hocam bu dediklerinizi yapınca leke kalmıyor mu yoksa bir nebze olsun etkisini mi azaltiyoruz? Ben şırınga ile veriyorum bu arada
N
Nur A.
13 Ocak 2026 19:09
Hocam merhabalar daha öncede yazmıştımsize,bizim de demir damlamız değişti leke yaptı çünkü. Aslında beyaz damlaydıve çoğu bebekte leke yapmayan bir damlaydı şimdi başla damla kullanıyoruz aslında siyah değil lekeler koyu kahve ya da sütlü kahve gibi diyeyim ön 2 dişinde var.önerdiğiniz gibi florürlğ macunla fırçalıyorum. Bu lekeler tamamen kalıcı mı hocam? Geçmeyecek mi? @Nazlı Güleç Baca

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
13 Ocak 2026 19:14
@Burcu evet burcu hanım, hepsi, temiz içerikli dahi olsa böyle verilmeli

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
13 Ocak 2026 19:14
@Sümeyye Saygılı desteğiniz için teşekkür ederiz 💕☺️

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
13 Ocak 2026 19:15
@Hira Nur takipli hastalarımda tüm bunları yapıp hiç lekesi olmayan çok bebek var ☺️ yine de hiç bir yöntem kesin değildir

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
13 Ocak 2026 19:18
Nur hanım size daha önce de cevap yazdım ama etiket yapamıyorum sizi nedense o sebeple belki havada kaldı. Lekelerin miktarına bağlı kalıcı olabilirler ancak 4-5 yaş gibi bir temizlik ile çözülür sorununuz, kısacası diş hekimi bu lekeleri çıkarabilir ancak sizin düzenli fırçalamanız bazen bunun çözümü olabiliyor o yüzden hem yenileri oluşmasın diye hem de diğerleri azalsın diye günde 2 defa aynen devam 🥰
N
Nur A.
13 Ocak 2026 19:35
Tamamdır Nazlı Hocam çok teşekkürler cevabınız için 🥰 peki bu bahsettiğiniz temizlik biz yetişkinlere yapılan bir temizlik gibi mi? Çocuklara yapılmadan önce herhangi bir uyuşturma işlemi yapılıyor mu? Kendim dişlerime çok önem verdiğim için çocuğun dişlerindeki lekeye şimdiden taktım😃 daha 10 aylıkken :) küçücük yaşta diş doktorlarından korksun istemem o yüzden bu kadar merakım 🙈 @Nazlı Güleç Baca

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
13 Ocak 2026 19:38
Evet bize yapılanın son aşaması gibi, çocuklarda mecbur kalmadıkça ultrasonik başlık değil fırça ile olan yapılır.
Bence böyle bir endişeniz varsa bebeğinize 1 yaş civarı ilk diş randevusunu ayarlayın, 6 ay sonra tekrar gittiğinde zaten ortamı az çok hatırlayacaktır ama en çok da diş hekimini 💕 siz 3-4 yaşa gelene kadar yani siz değil de bu lekeleri kendisi kafasına takana kadar( tabi eğer geçmezse) onu birine alıştırırsanız zaten bu temizlik çok kolay olacaktır. Bebeklerde böyle bi işlem için uyuşturma yapılmaz 🙏🏼
Bence böyle bir endişeniz varsa bebeğinize 1 yaş civarı ilk diş randevusunu ayarlayın, 6 ay sonra tekrar gittiğinde zaten ortamı az çok hatırlayacaktır ama en çok da diş hekimini 💕 siz 3-4 yaşa gelene kadar yani siz değil de bu lekeleri kendisi kafasına takana kadar( tabi eğer geçmezse) onu birine alıştırırsanız zaten bu temizlik çok kolay olacaktır. Bebeklerde böyle bi işlem için uyuşturma yapılmaz 🙏🏼
T
Tuna S.
13 Ocak 2026 20:49
Hocam merhaba demir şurubunu sabah aç karna veriyorum ve kahvaltıda yumurta peynir vs oluyor. Kahvaltı ve şurup arasında ne kadar süre olmalı hemen kahvaltı yapmasında sakınca var mı? Teşekkürler 🍀