Demir Başlanmaması

266 görüntüleme
E

Elif I.

14 Ağustos 2026 12:42
Arkadaşlar bir konuda kafam karıştı deneyimlerinize ihtiyacım var.

Bebeğim 4 ay 5 günlük ve tam 2 hafta önce gastroda kan tahlili yapıldı, yapılırken demir değerine de bakıldı. Üst sınır 200 olan ferritin değeri bebeğimde 298 çıktı. O tahlilden bir hafta öncesi kızım rota ve menenjit aşısı olmuştu genel olarak tahlilde bir çok değer yüksek çıkmıştı zaten demir de bundan etkilenmiş midir bilmiyorum.

Mesele şu ki bugün çocuk doktorumuzla olan kontrolde demir başlayacak mıyız diye sordum kendisi de demiri yüksek görünüyor bi gastroya danış dedi. Gastro bunu ona danışmamıza ve doktorun kendi karar vermemesine aşırı sinirlendiğinden pek konuşturmadı beni zaten. En son zoraki sonraki kontrolümüz ne zaman dedi [6.ayda](6.ayda) dedim o zamana kadar başlama o zaman dedi o kadar.

Yani şu an demir reçete edilmedi ama durum bu şekilde geliştiğinden kafam karıştı başlanması mı gerekirdi diye. Bebeğim de anne sütüyle besleniyor günde sadece 1 kez mama alıyor.

Bu konuda deneyimleriniz varsa paylaşabilirseniz çok sevinirim.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
15 Ağustos 2026 12:52
Bebeğinizin demir değerinin yüksek çıkması ve doktorun demir başlama konusunda tereddüte düşmesi anlaşılabilir bir durumdur.

Demir değerinin yüksek çıkmasının nedeni, son zamanlarda yapılan aşılar veya gastro tahlili olabilir.
Anne sütüyle beslenen bebeklerde genellikle 6.aydan sonra demir eksikliği anemisi riski ortaya çıkabilir.
Doktorunuzun 6.ayda tekrar kontrol önerisi gayet normal.
Şu anda endişe edecek bir durum yok gibi görünüyor.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir