Değişik Hareketler
235 görüntüleme
S
Semra
1 Temmuz 2025 09:44
Merhaba hocam, oğlum Emre 9 aylik ve ismiyle çağırdığımda bazen hemen dönüyor bazen hiç dönmez. Göz temasi var onunla oynarken uzun göz temasi kurar ama normal konuştuğumda ya da bişey söylediğimde uzun sürmez. Sosyal gülümsede bahseteceklerimde kastediliyorsa var ( onunla oynarken güler, farkli yüz mimikleri veya sess tonumu değişince güler).
Oyuncaklarla oynar ama çabuk sıkılır, genelde oyuncakları elline alıp birbirleriyle çarpar. Ellerini bütün gün kuş uçurmuş gibi hareket eder ( oynarken yapmaz ama boş olduğunda hep yapar). Son günlerde bunu de fark ettim parmaklarını açar - kapatır ve birkaç saniye izliyor. 2 hafta önce 2 gün boyunca hep bababa diyordu ama sonra bir daha yapmadi yani bıraktı. Alkış yapar ama ben ben dediğimde değil kendi kendine yapar. Bay bay hala yapamz biz yaptiğımızda güler. Ben odadan çıktığımda ağlamaz. Bahsetiklerim normal mi yoksa bir şeyden mi şüphem gerekir ?
Oyuncaklarla oynar ama çabuk sıkılır, genelde oyuncakları elline alıp birbirleriyle çarpar. Ellerini bütün gün kuş uçurmuş gibi hareket eder ( oynarken yapmaz ama boş olduğunda hep yapar). Son günlerde bunu de fark ettim parmaklarını açar - kapatır ve birkaç saniye izliyor. 2 hafta önce 2 gün boyunca hep bababa diyordu ama sonra bir daha yapmadi yani bıraktı. Alkış yapar ama ben ben dediğimde değil kendi kendine yapar. Bay bay hala yapamz biz yaptiğımızda güler. Ben odadan çıktığımda ağlamaz. Bahsetiklerim normal mi yoksa bir şeyden mi şüphem gerekir ?
S
Semra
1 Temmuz 2025 10:20
Sizlerde böyle hareket yapan var mi, geçici hareketler mi acaba? Anneler ve hocamiz cevaplarsa çok sevinirdim

Şenay Ü. H. ..
Özel Eğitim Uzmanlığı
3 Temmuz 2025 22:40
Bahsettiğiniz şeyleri kısa videolar çekerek uzman değerlendirmesi alabilirsiniz. İçinizin rahat etmesi adına.. bebeğiniz çok küçük bu alanda sadece uzman kişiler ve çok dikkatli anneler farklılıkları anlayabilir. Bir özel eğitim öğretmeni olarak konuşuyorum.