Dalıyor ve İsmine Her Zaman Bakmıyor

141 görüntüleme
F

Fatma N. A. E.

6 Ağustos 2025 09:24
Merhaba, kızım 6 aylık. Sosyal gülümseme var, iletişimde göz temasını da kuruyor. İnsanlara ilgisi de var. Oyuncaklarıyla da çok güzel oynuyor. İsmiyle seslenince bazen bakıyor ancak özellikle bir şeylerle ilgilenirken defalarca ismiyle seslensem de dönüp bakmıyor. Ve bazen uzun süreli gözü dalıyor. Elimi gözünün önünde gezdirince dalması kesiliyor. Endişelenmeli miyim?
A

Asya A.

6 Ağustos 2025 09:46
Bu bendede aynı normal mi acaba
M

Menekşe A. (. Ö. g. b. s. E.

6 Ağustos 2025 09:55
Merhaba sevgili Fatma hanım, ben bir kız çocuğu annesi aynı zamanda özel çocuklar ile çalışan bir eğitmen olarak size şunu söyleyebilirim, kendi kızımda dahi 12. Aya kadar her hareketinden bir anlam çıkardım. Özellikle sosyal medya da gördüğümüz bir çok tanı kriterleri bize bunu düşündürüyor maalesef… sadece bazen size bakmak ya da cevap vermek istemiyor olabilir, 6. Ayda önceliğiniz babıldamaların küçük küçük başlaması olsun, onunla yer oyunlarında etkileşim kurduğunuz da sizi izliyor takip ediyor ve sesler ile sizinle iletişim kurması önemli olan. Lütfen endişelenmeyin, sadece göz hizzasında bol bol konuşun ve oyun oynayın. İçiniz rahat olsun. 9. Aya kadar babıldama başlamadı ise ve isme tepki vermeme arttı ise bunu o zaman düşünün. Fakat şu an her şey yolunda görünüyor 🙏🏻
F

Fatma N. A. E.

6 Ağustos 2025 10:16
Çok teşekkür ederim Menekşe Hanım, babıldamalar başladı. Takip etmeler de var. Ben kızıma kitap okurken kendi de eşlik ediyor hatta sesleri çıkararak. Dediğiniz gibi istemeden de olsa sosyal medyanın etkisinde kalıyoruz sanırım.
M

6 Ağustos 2025 10:19
Kesinlikle öyle, o yüzden içinizi ferah tutun ve bebeğinizi keyifle büyütün. Sevgiyle kalın 🌸
G

Gamze A. ..

6 Ağustos 2025 10:24
Babıldama derken benim kızım şuan 5 ay 25 günlük ve sadece aaaaaa ya da uuuu diyor Buda bir babıldama mıdır
Fatma U.

Fatma U.

Uzman Psikolog

6 Ağustos 2025 10:32
6 aylık kızınızın sosyal gülümsemesi, göz teması kurması ve oyuncaklarıyla oynaması, gelişiminin oldukça sağlıklı ilerlediğini göstermektedir. Bir şeye odaklandığında ismine tepki vermemesi veya kısa süreli dalmalar yaşaması bu yaşta görülebilen normal konsantrasyon belirtileridir; dikkatinin elinizi sallayınca dağılması da buna işaret eder. Genel gelişimini gözlemlemeye devam edinizr. Bebeğinizin sosyal etkileşimleri güçlü ve diğer becerileri yerindeyse, bu durumlar genellikle endişe verici değildir. Herhangi bir şüpheniz olursa doktorunuza danışabilirsiniz.
F

Fatma N. A. E.

6 Ağustos 2025 11:12
Çok teşekkürler Fatma Hocam, iyi günler 🌺
F

Fatma N. A. E.

6 Ağustos 2025 11:16
Gamze hanım benim kızım şu an “ ba-bu-gu-ma-ne” gibi sesleri çıkarmaya başladı. Henüz net bir kelimesi ya da bunları tekrarlaması pek yok ama genel kendi kendine sesler çıkarırken artık bunları da çıkarıyor.
M

6 Ağustos 2025 12:22
Gamze hanım babıldama evresi çocuğun ba- ba - ba de-de-de gibi tekrarlayıcı sesleridir. Dil gelişiminin ilk basamaklarından biridir. Henüz 2 ile 6 ay arası ağulama evresi o nedenle sizin çocuğunuzun henüz zamanı var
M

6 Ağustos 2025 12:23
Fakat çok kısa zamanda başladığını göreceksiniz 🌸

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir