D3 Vitamin ve Demir Vitamini Öneri
129 görüntüleme
B
Beyza N. G.
Premium Üye
3 Eylül 2026 10:19
Doktorumuz devletin verdiği IU 50.000 olan vitamini yazdı ve bu zamana kadar onu kullandık. Fakat 50.000 olanın yetişkinler için kullanıldığını öğrenince Ocean IU 400 olanı aldım (bugün başlayacağım). Demir vitamini ise devletin verdiği demir ilacını kullanıyorduk fakat bebeğim hiç sevmedi, çok huzursuzluk yaptı. Onu da Ocean microfer aldım( bugün başlayacağım). Sorum tam olarak şu; Doktor, demir ilacında kilosunun bi fazlası olacak şekilde ver demişti (damla olarak), ocean aldığımız eczane ise 3 damla yazmış (kilosunun yarısı kadar olacakmış). Bundan ikileme düştüm. İçeriğinden dolayı mı acaba kilosunun yarısı kadar dedi ? Yani 3 damla yeterli kalır mı acaba ? Ve aç karna yazmış.. Bu markaları kullanan anneler varsa sizler nasıl kullanıyorsunuz ?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye3 Eylül 2026 10:20
Merhaba, doktorunuzun verdiği talimatlara uymanız önemlidir.
D3 Vitamini Hakkında:
IU 50.000 dozunun genellikle hamilelik veya emzirme döneminde yetersiz D vitamini seviyeleri olanlar için önerildiğini bilmelisiniz.
Ocean IU 400 dozunu doktorunuzun tavsiyesi olmadan kullanmaya başlamamalısınız.
Demir Vitamini Hakkında:
1. Doktorunuzun belirttiği dozajı takip etmek önemlidir.
2. Eğer doktorunuz kilosuna göre dozaj belirlediyse, tam olarak önerilen miktarı kullanmanız en iyisi olacaktır.
3. 3 damla dozajı yeterli olup olmayacağı konusunda eczaneye danışabilirsiniz.
4. Aç karna mı yoksa tok karna mı alacağı konusunda doktorunuza danışmalısınız.
D3 Vitamini Hakkında:
IU 50.000 dozunun genellikle hamilelik veya emzirme döneminde yetersiz D vitamini seviyeleri olanlar için önerildiğini bilmelisiniz.
Demir Vitamini Hakkında:
2. Eğer doktorunuz kilosuna göre dozaj belirlediyse, tam olarak önerilen miktarı kullanmanız en iyisi olacaktır.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
B
Beyza N. G.
Premium Üye
3 Eylül 2026 10:25
Merhaba, doktorunuzun verdiği talimatlara uymanız önemlidir.
D3 Vitamini Hakkında:
Demir Vitamini Hakkında:
D3 Vitamini Hakkında:
Demir Vitamini Hakkında:
Y
Yağmur K.
3 Eylül 2026 11:14
Bebeğiniz kaç kilo kiloya göre veriliyor. Kilo başına 1 mg yani 8 Kilo bir bebek için 8 mg oda ben bestiron kullanıyorum 20 damlaya denk geliyor. Oceanda kiloya göre x2 diye de duymuştum D vitamini 3 damla ama demir için 3 damla çok az.
B
Beyza N. G.
Premium Üye
3 Eylül 2026 11:18
Bebeğiniz kaç kilo kiloya göre veriliyor. Kilo başına 1 mg yani 8 Kilo bir bebek için 8 mg oda ben bestiron kullanıyorum 20 damlaya denk geliyor. Oceanda kiloya göre x2 diye de duymuştum D vitamini 3 damla ama demir için 3 damla çok az.
Y
Yağmur K.
3 Eylül 2026 11:23
Evet bende normalde kilo başına göre biliyorum. Bu arada ocean IU 400 olan d vitemani için de 1 damla yazmış. Yanlış mı yazmışlar acaba bu damla sayılarını 😟
Yükleniyor...