D Vitamini Zehirlenmesi
125 görüntüleme
R
Rümeysa D. F.
20 Haziran 2025 21:34
Bebeğim 9 aylık kız bebek kan tahlili sonuçlarında d vitamin değeri 61 çıktı . Doktor hemen kesin devam ederseniz bebek zehirlenir dedi . Kışa kadar kullanmayıp tekrar kan tahlili verin çıkan sonuca göre devam edin dedi . Kullandığımız d vitamin ocean marka kafam karıştı normalde 1 yaşına kadar kullanılması gerekmiyor mu . Değeri zehirlenecek kadar yüksek mi . Zehirlense nasıl anlarım . Kullanmayı bırakırsam bebeğimde herhangi bir sıkıntı olur mu hocam
P
Pelin I.
21 Haziran 2025 04:04
Ben de doktor reçetesiyle 11 haftalık bebeğime velavit coliflor kullanıyorum 5 damla ama dün farkettim üzerinde 4 yaş üzeri yazıyor kafam karıştı. Sizin yazdığınızı okuyunca kaygılandım
M
Merve T. A. ..
21 Haziran 2025 11:11
60 çok yüksek değil zehirlenmesi için 100 üzerinde olması gerekiyor. Bebekte değişir mi bilmiyorum ama benim en yüksek referansın üstündeydi 100lerdeydi değerim ve bir şey olmadı üstüne vitamin almayı kestiğim için normale döndü sonra. Zaten yaz aylarında kullanmaya gerek yok diyorlar sizin değerler de iyiyse doktorun dediği gibi kışın tekrar baktırıp ona göre kullanırsınız

Büşra B. ..
21 Haziran 2025 11:15
Velavit bende 5 damla veriyordum. 3. Ayda doktor değiştirdik ve bıngıldağı kapanmaya başlamış artık 3 değil 2 damla ver d vitamini dedi. Ben 5 damla veriyorum ama doktor öyle önerdi dedim doktorda şaşırdı ama bişey denedi sen 2 damlaya düşür dedi ben açıkçası inisiyatif alıp 2 hafta vermedim sonra 2 damlaya başladım. 4 yaş meselesini sormuştum doktorumuza o da bu damlalar vs tarım bakanlığı onay veriyo onlarında daha küçük yaşa onay verme hakkı yok sağlık bakanlığı onayına girerse 10 yılda anca onay alıyorlar ama güvenebilirsin markaya demişti.