D Vitamini ve Ek Gıda
103 görüntüleme
O
Oya K.
8 Ağustos 2025 13:21
Merhaba, bebeğim 6 aylık. D vitamini damlasını vermek git gide zorlaşmaya başladı tükürerek çıkarıyor ağzından. Demir damlasını kısmen daha iyi yutuyor daha istekli. Aklıma şöyle bir şey geldi mümkün mü bilmiyorum; biz d vitaminini yemeklerin içinde de tüketebiliyoruz ya, ona da ek gıdalarına damlatsam ve versem işe yarar mı? Doğru mu bu şekil? Şu ana kadar bu sistemden hiç denemedim. Teşekkür ederim şimdiden.
F
Fatma S. ..
8 Ağustos 2025 13:38
D vitamini içmeyen zeytinyağı içer mi bilmiyorum ama bir de onunla vermeyi deneyin. Yağda çözünen bir vitamin olduğu için emilimi de artıyor.
B
Bahar K.
8 Ağustos 2025 13:58
Bir çay kaşığı yoğurtla karıştırıp verebilirsiniz bence hiç içmemesindense en iyisi böyle
B
Bahar K.
8 Ağustos 2025 13:59
Ek gıdada ne veriyorsunuz bilmiyorum ama yoğurt çok güzel bir alternatif olur d vit için. Bi de tüm tabağa koymaktansa ufak bir miktar daha iyi olacaktır
O
Oya K.
9 Ağustos 2025 11:31
Ek gıdaya yeni geçti diyebilirim o yüzden genelde sebze meyve çeşitleri ve yoğurt yiyor… Biraz da öyle deneyeyim o zaman.
M
Melike G. ..
10 Ağustos 2025 14:18
D vitaminin sprey formunda olanları var o şekilde denediniz mi vermeyi belki daha kolay olur
O
Oya K.
12 Ağustos 2025 13:32
Denemedim damlayı yoğurdun içine damlatıp veriyorum şu an…