D vitamini sonrası gaz sancısı

268 görüntüleme
H

Hilal G.

8 Haziran 2025 09:55
Merhaba, bebeğim 17 günlükken d vitamini başladik ocean D3 kullandım. Çok belirgin şekilde gaz sancısı çekmeye başladı. Denemek için 2 gün kestim ve düzeldi. Şuan 1 aylık. Belki markadandır diye Monovit vermeye başladım ve yine aynı problem oldu huzursuz ver gaz sancısı çekiyor. D vitamininden olduğunu düşünüyorum böyle bir şey olabilir mi ?
H

Hande Y.

9 Haziran 2025 10:19
Monovit daha fazla gaz ve kabız yapabilir. Ama 1 aylık bebek için gaz sancılarınız da çok normal. 3 haftadan sonra gaz sancıları başlayabilir. Doktora danışarak gaz damlası başlayabilirsiniz
Y

Yağmur G.

10 Haziran 2025 04:45
Kesinlikle yapıyor her doktor asla yapmaz olmaz mümkün değil dedi d vitler için. Ama 5 6 kez periyotlarla kesip tekrar denedim. Çünkü d vitaminin ne kadar önemli olduğunu biliyorum fakat gene de her kullandığımızda bebeğim çok huzursuz oldu aglama krizleri. 2 3 gun deneyip 2 3 ara verdim surekli aynı şeyleri yaşadık kullanmadığımız surede rahat huzurlu kullandığımız zaman kıvranırken ağlar pozisyonda. Sanirim zeytinyağı içeriği ya da ürünlerin saklanma koşullarından kaynaklı bir sorun oluşuyor. Bebeklere ağır geliyor. Şuan 7 aylik maalesef istikrarlı olarak kullanmasakta ara ara vermeye çalıştım ama 2 3 aydan sonra daha rahatladı. Merak etmeyin geçiyor.
C

Canan B. ..

10 Haziran 2025 19:48
Probiyotikli d vitaminleri var onları dene ben buckso kullandım bebeğim aşırı gazlıydi bir tek o iyi geldi verdiğim gibi rahatliyordu
H

Hilal G.

11 Haziran 2025 09:43
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Ben de dün doktora sordum. Böyle bir şey ilk kez duyduğunu d vitamininin böyle bir şey yapmayacağını hatta Ocean nın sindirimi kolaylaştıracağını söyledi. Alternatif olarak probiyotikli d3 ten falan da hiç bahsetmedi. Sadece 3 damlayı birden değil de sabah öğle akşam birer damla şeklinde vermemi tavsiye etti. Bir de böyle deneyeceğim. Devam ederse Buckso yu araştıracağım tavsiyeniz için teşekkürler.
A

Ayşe V. ..

15 Haziran 2025 16:42
Ben de aynı damlayı kullanıyorum 3 damla verince bebeğim gazdan duramiyor kestigimde düzeldi şimdi sadece 1 damla veriyorum
H

Hilal G.

16 Haziran 2025 20:22
Bizim de şikayetimiz devam edince başka bir doktora gidip probiyotikli d vitaminini sorduk tavsiyesi üzerine probiyotikli damlaya geçtik rahatladı bebeğim. Oceanı 3 damla yerine 1 damla verdiğinizde alması gereken miktarı alamıyor bu sefer de.Siz de isterseniz bir sorun doktorunuza belki probiyotikli damla size de çare olur
K

Kübra K. ..

17 Haziran 2025 11:45
Biz de d vitamini kullanıyoruz ocean eczane 1 aylıkken kullanmanızı önerdi ilk 4 gün ne uyudu ne huzursuzluğu biti sürekli kusma sıkıntı içindeydi biz de gaz yapmadı gaz damalası kullanıyoruz belki o yüzden şimdi gene az huzursuzluğu vsr ve uyku uyumak istemiyo onu verince sabah 6 bucuk da veriyorum düzenli olarak
A

Afi̇fe Ö. ..

3 Temmuz 2025 19:12
Ocean bebegimi mahvetti ne yazık ki huzursuzluk gaz şikayeti. Bugun aksama kadar agladi hatta suan ayagimda salliyorum surekli sancidan kivranarak uyaniyor. Uyumadi bile. Vermedigim gunler ne guzel huzurluydu. Bir fis nasil cocuga bu kadar kotu etki eder kesinlikle kullanmayacagim

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir