D Vitamini Şartmı

156 görüntüleme
M

Melike D.

3 Şubat 2026 16:53
Bebeğim 12 haftalık 7 kilo 39 haftalık doğdu meme reddi yaşadığı için aptamil pronutra mama kullanıyorum 3 saat aralıklarla 120 ml mama alıyor ve içeriğinde d vitamini takviyesi var hesapladığımda 300-450 IU d vitamini mama ile alıyor araştırdığımda bu aydaki bir bebeğin d vitamini ihtiyacı 400IU ve bunu mamadan aldığı için ek d vitamini damlası kullanmıyorum. Kullanmam gerekiyormu gerekiyorsa neden gerekiyor biliyormusunuz.
M

Melike D.

3 Şubat 2026 17:01
Bunu doktorunuzmu söyledi
F

Fatma S. ..

3 Şubat 2026 17:03
Osman Hoca daha önce mama da olsa bile kullanılmalı demişti diye hatırlıyorum. 2 çocuğumda mama ile büyüdü ve kullandığımız mamada d vitamini var ama ben ikisinede kullandım. Mesela 9. Ayda yapılan rutin tahlilde d vitamini fazla falanda çıkmadı hem mama hem takviye ye rağmen. O yüzden bence kullanın. Şuan biri 4 yaş biri 14 aylık her ikisinede kullanmaya devam ediyorum.
F

Fatma S. ..

3 Şubat 2026 17:05
Her ikisindede aptamil kullandık bu arada 14 aylık oğlum hala mama içiyor
M

Melike D.

3 Şubat 2026 17:21
Teşekkür ederim
Kübra E. .

Kübra E. ..

3 Şubat 2026 17:25
Bence de kullanmanızda fayda var. Biz de mama kullandık d vitamini de verdiğim halde tahlillerinde d vitamini düşük çıkmıştı.
T

Tuğba B. ..

3 Şubat 2026 17:47
D vitamini çok önemli mamada ki ihtiyacını karşılamaz

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir