D Vitamini Ne Zaman Bırakılmalı
108 görüntüleme
P
Pınar D. A. ..
11 Mart 2026 20:26
Bebeğim 14 aylık. Şu an 7 dişi var ve sadece ön bılgıldağında çok küçük bir açıklık var. Doktoru [12.ay](12.ay) kontrolünde [15.aya](15.aya) kadar d vitaminine devam edelim sonra keselim dedi. Normalde [12.ayda](12.ayda) bırakacağını fakat dişlerin daha rahat çıkması ve bıngıldak için devam ettiğini belirtti. Dişleri zor çıktığı için [9.aydan](9.aydan) beri 600ıu kullanıyoruz. Aile hekimide D vitaminin fazla kullanımında baş çevresinin fazla büyüdüğünü ve kemikleşmeyi erkene çekmesinden dolayı ileride boy uzamasının erken durabileceğini belirtti. Sosyal medyada bir çok doktor d vit koruyucu dozda hep kullanılmalı derken kendi doktorumuzun bu şekilde söylemesi kafa karışıklığı oluşturdu. Aydınlatırsanız sevinirim
F
Fatma S. ..
11 Mart 2026 20:55
Ben Osman hocanın söylediğini uyguluyorum yani 1 yaşa kadar sürekli 400 unite. 1 yaşından sonra en az 5 yaşa kadar da kış ayında 600 ünite.
A
Arzu.G
11 Mart 2026 21:45
D vitamini değeriniz kaç çıktı tahlillerde ? D vitaminin baş çevresini fazla büyüttüğünu boy kısalığı yaptığını ilkkez duydum .600iu tedavi dozu değil dolayısıyla d vitaminini olmaması gereken değerlere yukseltmiyor. Yükseltmek için çok daha fazlasını çok daha uzun süre kullandık ordan biliyorum. Bilgildak [7.ayda](7.ayda) kapandı bu arada bizimkinin ve baş çevresi takipliydi hep milim milim büyüdü. D vitaminini kestiginizde özellikle kışın gıdalarla dengede tutmasi çok zor ve çok gerekli bir vitamin .5 yaşına kadar en azından kış aylarında kullanın diyordu Osman hoca
P
Pınar D. A. ..
11 Mart 2026 21:51
6 aylıkken bakıldı. 101 çıkmış. Sonra hiç bakılmadı. Bende kullanılmasından yanayım ama bir hekim görüşüne ihtiyacım var