D Vitamini Ne Zaman Bırakılmalı

108 görüntüleme
P

Pınar D. A. ..

11 Mart 2026 20:26
Bebeğim 14 aylık. Şu an 7 dişi var ve sadece ön bılgıldağında çok küçük bir açıklık var. Doktoru [12.ay](12.ay) kontrolünde [15.aya](15.aya) kadar d vitaminine devam edelim sonra keselim dedi. Normalde [12.ayda](12.ayda) bırakacağını fakat dişlerin daha rahat çıkması ve bıngıldak için devam ettiğini belirtti. Dişleri zor çıktığı için [9.aydan](9.aydan) beri 600ıu kullanıyoruz. Aile hekimide D vitaminin fazla kullanımında baş çevresinin fazla büyüdüğünü ve kemikleşmeyi erkene çekmesinden dolayı ileride boy uzamasının erken durabileceğini belirtti. Sosyal medyada bir çok doktor d vit koruyucu dozda hep kullanılmalı derken kendi doktorumuzun bu şekilde söylemesi kafa karışıklığı oluşturdu. Aydınlatırsanız sevinirim
F

Fatma S. ..

11 Mart 2026 20:55
Ben Osman hocanın söylediğini uyguluyorum yani 1 yaşa kadar sürekli 400 unite. 1 yaşından sonra en az 5 yaşa kadar da kış ayında 600 ünite.
A

Arzu.G

11 Mart 2026 21:45
D vitamini değeriniz kaç çıktı tahlillerde ? D vitaminin baş çevresini fazla büyüttüğünu boy kısalığı yaptığını ilkkez duydum .600iu tedavi dozu değil dolayısıyla d vitaminini olmaması gereken değerlere yukseltmiyor. Yükseltmek için çok daha fazlasını çok daha uzun süre kullandık ordan biliyorum. Bilgildak [7.ayda](7.ayda) kapandı bu arada bizimkinin ve baş çevresi takipliydi hep milim milim büyüdü. D vitaminini kestiginizde özellikle kışın gıdalarla dengede tutmasi çok zor ve çok gerekli bir vitamin .5 yaşına kadar en azından kış aylarında kullanın diyordu Osman hoca
P

Pınar D. A. ..

11 Mart 2026 21:51
6 aylıkken bakıldı. 101 çıkmış. Sonra hiç bakılmadı. Bende kullanılmasından yanayım ama bir hekim görüşüne ihtiyacım var

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir