D Vitamini Ne Yaptıysam Olmadı. Gelişim Geriliği

138 görüntüleme
S

Semra K.

11 Şubat 2026 02:03
Kızım 13 aylık, doğduğundan bu yana ne zaman versem bir türlü uykuya geçemiyor. Uyusa da sancılı ağlayarak uyanıyor. Hangi markayı denediysem olmadı. Damla ve hap şeklinde olanları kullandım. Hep sabahları ve tokken verdim. Doktorumuz benim mutlaka bir şeyleri yanlış gözlemlediğime ikna etmeye çalışıyor😒

bilgisi olanlardan yardım rica ediyorum lütfen

Gelişim geriliği olur mu?

Son kontrolde (12 aylıkken) boy oranı normalin alt sınırında çıktı &

3 aydır tutunup ayağa kalkıyor, nesne etrafında yürüyor fakat tam yürüme yapmıyor/yapamıyor.

Çok endişeliyim.
A

Arzu.G

11 Şubat 2026 02:23
D vitamini değeriniz kaç şuan? Yürümesini dert etmeyin bazı çocuklar 18.ayda da yuruyebiliyor. Sabahtan verdiğinizde gece uykusunu etkilememesi lazım aslında belki diş ya da farklı bir derdi vardır vermediginiz günler rahat mı uyuyor kesintisiz ?
S

Semra K.

11 Şubat 2026 02:32
Değerlere bakılmaksızın tüm bebeklerin alması gerektiğini söyledi hekimimiz. Bundan dolayı değerlere bakılmadı.

Dönem problemi olsa gayet haklısınız, fakat doğduğundan bu yana hep aynı 😕 vermediğim günler kesintisiz 12-13 saat uyuyor. Bir kaç gün böyle gidince tekrar veriyorum düzelmiştir diye ama hep aynı şekilde problem yaşıyoruz.
Hatice C. .

Hatice C. ..

11 Şubat 2026 04:33
Ne marka d vitamini veriyorsunuz
S

Semra K.

11 Şubat 2026 04:55
DeVit, Dekristol, Vigantol, VigantolVit, D-Fluoretten, Ocean, Valens

İlk beş marka alman hekimlerin önerdikleri. Bunlar 500 lU

Fazla geliyordur diye türkiyeden son ikisini aldik- 400 lU fakat aynı, değişiklik olmadı 😕
A

Arzu.G

11 Şubat 2026 21:33
Çok garip gerçekten ya ilkkez duydum gece uykusunu böyle etkilediğini.sonucta eminsiniz de defalarca denemissiniz.farkli bir doktora da danistiniz mi belki d vitamininin tetiklediği bı sorun vardır
S

Semra K.

12 Şubat 2026 02:16
Cidden garip. Hic vermeyince de icim rahat etmiyor. 3 farklı doktorla, 2 ebeyle görüştüm. Fizyoterapistine bile sordum, hiç duyan yok. En fazla bileşen madde iyi gelmiyordur dendi. Çok farklı marka denedim o yüzden, hepsinin birleştirici maddesi farkli çünkü

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir