D Vitamini Kullanımı ile Bıngıldak Kapanması
110 görüntüleme
A
Ayşenur Y.
28 Ocak 2026 19:01
Bugün misafir olarak kendi sağlık ocağımız dışında bir sağlık ocağına 4. Ay aşılarımızı yaptırmaya gittik ve ebe bebeğimi kontrol ettiğinde D vitaminini her gün kullanma azalt bıngıldak erken kapanabilir 1.5 yaşına daha çok var dedi. Gerçekten etkisi var mı? Kg ve boy olarakta baya önde dedi ama ben baktım persentil tablosu içerisindeyiz sadece kg olarak bir tık önde onun da sebebi uykuya memede geçiyor ondan kaynaklı abes bir durumu yok. Bunun dışında doktor kontrolüne de gittik doktor kontrol etti bıngıldak hakkında bir şey demedi ve her şey yolunda,gayet güzel dedi.

Afranur K.
28 Ocak 2026 19:52
D vit. Etkisi var ancak bence bunun için önce doktora muayene olup, onay aldıktan sonra bırakınız
D vit. Sadece kemik metabolizmasında değil vücuttaki tüm sistemlerde etkili olduğu için kâr zarar dengesi gözetilerek bırakılması gerektiğini düşünüyorum.
D vit. Sadece kemik metabolizmasında değil vücuttaki tüm sistemlerde etkili olduğu için kâr zarar dengesi gözetilerek bırakılması gerektiğini düşünüyorum.
A
Ayşenur Y.
28 Ocak 2026 19:56
Doktor kontrollerimiz her ay düzenli devam etmekte. Daha 2 gün önce doktora gittik sorun görülmedi. Hatta farklı bir doktora bile gittik neye göre bu şekilde net diyebildi ebe anlamadım. Günde 1 puf = 3 damla olarak kullanımı olduğunu söylemişti eczane 1 puf kullanıyoruz.

Afranur K.
28 Ocak 2026 20:00
1 yaşa kadar 400 iu bu da 3 damla eczane ilacı, özel spreylerde de 1 puf a denk geliyor.
1 yaşından sonra da 600 iu olarak 4 damla puf hesabı biraz şaşıyor bir gün 1 puf diğer gün 2 puf şeklinde ilerliyor.
Standart uygulama böyle, doktorlar bir şey demediyse bence bırakmayın hem de bir çok hastalık şu an ortalıkta kol gezerken çocuğunuzu dirençli hale getiren harika bi destek.
benim kızım 4 aylık bıngıldağını yeni kontrol etti hem ebemiz hem hekimimiz bir sıkıntı görülmedi, genişliği ortalama 1.5-2 parmak kadar. (Parmak genişliği de önemli 😅 ama belki kıyaslamak istersiniz)
1 yaşından sonra da 600 iu olarak 4 damla puf hesabı biraz şaşıyor bir gün 1 puf diğer gün 2 puf şeklinde ilerliyor.
Standart uygulama böyle, doktorlar bir şey demediyse bence bırakmayın hem de bir çok hastalık şu an ortalıkta kol gezerken çocuğunuzu dirençli hale getiren harika bi destek.
benim kızım 4 aylık bıngıldağını yeni kontrol etti hem ebemiz hem hekimimiz bir sıkıntı görülmedi, genişliği ortalama 1.5-2 parmak kadar. (Parmak genişliği de önemli 😅 ama belki kıyaslamak istersiniz)
T
Tuğba B. ..
28 Ocak 2026 20:01
D vitamini önemli bırakmayın
R
Rukiye Ç.
1 Şubat 2026 22:24
Oğlum 3 aylık günlük 3 damla d vitamini veriyorum. Kendi sağlık sorunlarım için de magnezyum ve d vitamini kullanıyorum. Acaba hem bebeğin direkt d vitamini alması hem de sütten geçmesinin zararı olur mu? Bıngıldağa vs