D Vitamini
63 görüntüleme
S
Sanem P. ..
6 Mart 2026 20:01
Bebeğim 12 günlük ve doktor SUN VİTAMİN Prema-800 Verdi günde 1 fıs. Fakat üzerinde 4-10 yaş arası çocukların kullanımı için uygundur yazıyor ayrıca içeriğinde başka vitaminler de var daha kullanmadım acaba bu vitamini kullanan var mı?

Afranur K.
6 Mart 2026 20:05
O vitamini kullanmadım ama bizim aktif kullandıklarınızda da zaten 2-4 yaş arasına uygundur yazıyordu, araştırdığımda bunun sadece ilaç prospektüsü ile alakalı bir durum olduğunu, ilacın kullanım yaşına doktorun karar vermesinin yeterli olduğunu söylüyordu.
D
Damla
6 Mart 2026 20:36
Bizim bütün kullandığımız vitamin ve ilaçlarda benzer şeyler yazıyor. Doktora ve eczacıya sordum. Kullanabilirsin dediler. Normal bir durum
N
Nazlı
6 Mart 2026 21:10
Bu 2-4 veya 4-10 yaş grubu durumunu bir eczacıya sormuştum. Bu tür vitaminlerin tarım bakanlığından geçtiği ve tarım bakanlığı 2 yaş altına vitamin/ilaç önermediklerini yani 2 yaş altına uygundur diye yazmaları doğru değilmiş. Prosedür gereği yani. Sağlık bakanlığı onaylı ama. Doktorlar kullanabilirsiniz diyor
R
Rabia Ş. ..
6 Mart 2026 23:50
Ocean, wellcare vb. Ürünler tarım bakanlığı onaylıdır ve takviye edici gıda olarak geçerler. Bakanlık ambalaj üzerinde 4-10~11 yaş ibaresi ister. Çünkü bu ürünler tıbbi cihaz değildir. (Çoğunuz kullanmışsınızdır öksürük için bisolnatur tıbbi cihaz sınıfı bir ürün) coledan, devit-3 monovit vb. İlaçlar ise sağlık bakanlığı onaylıdır ve ilaç olarak geçerler. Bunların çoğunda yaşa veya kiloya göre dozlama yapılır(damla sayısı sayılır)