D Vitamini

63 görüntüleme
S

Sanem P. ..

6 Mart 2026 20:01
Bebeğim 12 günlük ve doktor SUN VİTAMİN Prema-800 Verdi günde 1 fıs. Fakat üzerinde 4-10 yaş arası çocukların kullanımı için uygundur yazıyor ayrıca içeriğinde başka vitaminler de var daha kullanmadım acaba bu vitamini kullanan var mı?
Afranur K.

Afranur K.

6 Mart 2026 20:05
O vitamini kullanmadım ama bizim aktif kullandıklarınızda da zaten 2-4 yaş arasına uygundur yazıyordu, araştırdığımda bunun sadece ilaç prospektüsü ile alakalı bir durum olduğunu, ilacın kullanım yaşına doktorun karar vermesinin yeterli olduğunu söylüyordu.
D

Damla

6 Mart 2026 20:36
Bizim bütün kullandığımız vitamin ve ilaçlarda benzer şeyler yazıyor. Doktora ve eczacıya sordum. Kullanabilirsin dediler. Normal bir durum
N

Nazlı

6 Mart 2026 21:10
Bu 2-4 veya 4-10 yaş grubu durumunu bir eczacıya sormuştum. Bu tür vitaminlerin tarım bakanlığından geçtiği ve tarım bakanlığı 2 yaş altına vitamin/ilaç önermediklerini yani 2 yaş altına uygundur diye yazmaları doğru değilmiş. Prosedür gereği yani. Sağlık bakanlığı onaylı ama. Doktorlar kullanabilirsiniz diyor
R

Rabia Ş. ..

6 Mart 2026 23:50
Ocean, wellcare vb. Ürünler tarım bakanlığı onaylıdır ve takviye edici gıda olarak geçerler. Bakanlık ambalaj üzerinde 4-10~11 yaş ibaresi ister. Çünkü bu ürünler tıbbi cihaz değildir. (Çoğunuz kullanmışsınızdır öksürük için bisolnatur tıbbi cihaz sınıfı bir ürün) coledan, devit-3 monovit vb. İlaçlar ise sağlık bakanlığı onaylıdır ve ilaç olarak geçerler. Bunların çoğunda yaşa veya kiloya göre dozlama yapılır(damla sayısı sayılır)

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir