Çölyak Şüphesi

387 görüntüleme
B

Burçin Ç.

31 Temmuz 2026 22:58
HGB (Hemoglobin) - 11,4 g/dL

PLT (Trombosit) - 494 x10.e3/uL

Anti-DGP (Anti-Gliadin) |gG - POZITIF U/mL****

Anti-Doku Transglutaminaz (Anti-endomisium) IgG - NEGATİF U/mL

Total IgA - < 0,225 g/L--> düşük

Total IgM . - 0,825 g/L--> normal

Total IgE .. - 24,7 IU/mL→»

Total IgG - 7,52 g/L→- normal

Bebeğimin değerleri bunlar kilonun artışı az olması nedeniyle çölyak araştırıldı, bir değer pozitif çıkmış, ama ben süreçten çok korkuyorum. Gerek var mı bebeğe ek Endoskopi falan yapmaya acilen sizlerden dönüş bekliyorum. 😔
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
1 Ağustos 2026 23:25
Merhaba, endişeniz olduğu için bebeğinizin sağlık durumunu öğrenmek istiyorsunuz. Çölyak hastalığı, gluten intoleransı nedeniyle ortaya çıkan bir durumdur ve doğru tanı konulması önemlidir.

Anti-DGP (Anti-Gliadin) IgG testiniz pozitif geldi, bu çölyak şüphesini artırıyor. Ancak Anti-Doku Transglutaminaz (Anti-endomisium) IgG negatif geldi. Bu testlerin sonuçlarını doktorunuz değerlendirecek.

Total IgA seviyeniz düşük, bu bazen çölyak hastalığında görülebilir, ancak bu durum her zaman hastalık var demek değildir.

Endoskopi bazen gerekli olabilir, ancak doktorunuz bu konuda karar vermeden önce diğer test sonuçlarını ve bebeğinizin genel sağlık durumunu değerlendirecektir.

1. Doktorunuzla görüşün: Test sonuçlarınızı doktorunuzla görüşerek detaylı bir şekilde anlamak ve bebeğinizin sağlığı hakkında bilgi almak önemlidir.
2. Ek testler: Doktorunuz başka testler önerebilir, bu testleri yaptırarak bebeğinizin sağlığı hakkında daha net bilgi edinebilirsiniz.
3. Glutenli gıdalar: Bebeğinize glutenli gıdalar vermeye devam edin veya kesintiye girin, bunu doktorunuzun önerisine göre yapın.
4. Takip: Bebeğinizin durumu sürekli takip edilmelidir.

Endişe etmeyin, doğru tanı ve tedaviyle çölyak hastalığı yönetilebilir. Doktorunuzla işbirliği yaparak bebeğinizin sağlığı için en iyisini yapabilirsiniz.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
B

Burçin Ç.

2 Ağustos 2026 00:26
Teşekkür ederim 😔
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir