Çoklu Gıda Alerjisi
119 görüntüleme
S
Saidenur
5 Ağustos 2026 08:55
2.5 aylık Bebeğimde bağırsak tepkili çoklu gıda alerji var. Sadece anne sütüyle devam ediyorduk ama sanırıma artık sütüm azaldı ve hala bulamadığımız alerjisini tetikleyen şeyler olduğu için kilo alımı durdu geriye düşmeye başladı. 4500 kilo şuanda, 3030 gr doğmuştu. Doktorum evolvia elemantal deneyelim günlük 40 60 ml 4 kez verelim dedi. Ama bebeğim biberondan 5 10 dk da 10 cc ancak içebildi normal mi bu? Sanırım içmek istemiyor. Birde bu mamayı kullanan var mı memnun kaldınız mı ?

Derya ç.
5 Ağustos 2026 09:17
Öncelikle geçmiş olsun inşallah bebişiniz şifasını bulur.Benim oğlum 15 günlükken çoklu gıda alerjisi olduğunu anladı doktorumuz.Kusma+ishal+döküntü 3 lüsü vardı.Bana bir liste hazırladı o listeye uydum bol bol kuru dut,üzüm,hurma,kuru baklagillerle ve emzirme dönemi vitaminlerle sütümü destekledim.Tabiki strese üzüntüye dikkat morelde önemli.Daha sonra [4.ayda](4.ayda) tek tek süt ürününden başlayıp tahin,kuruyemiş,fıstık,baharatlı gıdalar,domates,patlıcan, hamur işi bunları sırayla denedim yoğun reaksiyon göstereni not aldım tüketmemeye dikkat ettim sizde denebilirsiniz.Şimdi 8 ay olucak çok şükür süt ürünlerine olduğunu,yumurta akına ve tahine patlıcana yoğun olduğunu biliyorum dikkat ediyorum ama size tavsiyem sütünüzü kesmeyin sık sık emzirin sütünüzü arttırın sadece 15 gün deneyin bakalım inşallah 🙏🏻 herşey güzel olucak..Doktorumuz çocuk alerji uzmanıydı onun dediklerini yazdım..
S
Saidenur
5 Ağustos 2026 09:31
Öncelikle geçmiş olsun inşallah bebişiniz şifasını bulur.Benim oğlum 15 günlükken çoklu gıda alerjisi olduğunu anladı doktorumuz.Kusma+ishal+döküntü 3 lüsü vardı.Bana bir liste hazırladı o listeye uydum bol bol kuru dut,üzüm,hurma,kuru baklagillerle ve emzirme dönemi vitaminlerle sütümü destekledim.Tabiki strese üzüntüye dikkat morelde önemli.Daha sonra [4.ayda](4.ayda) tek tek süt ürününden başlayıp tahin,kuruyemiş,fıstık,baharatlı gıdalar,domates,patlıcan, hamur işi bunları sırayla denedim yoğun reaksiyon göstereni not aldım tüketmemeye dikkat ettim sizde denebilirsiniz.Şimdi 8 ay olucak çok şükür süt ürünlerine olduğunu,yumurta akına ve tahine patlıcana yoğun olduğunu biliyorum dikkat ediyorum ama size tavsiyem sütünüzü kesmeyin sık sık emzirin sütünüzü arttırın sadece 15 gün deneyin bakalım inşallah 🙏🏻 herşey güzel olucak..Doktorumuz çocuk alerji uzmanıydı onun dediklerini yazdım..

Derya ç.
5 Ağustos 2026 09:40
Maalesef liste yok elimde çünkü artık tespit ettiğim için atmıştım ama müsait bir zamanda maillerimi karıştırırım bakarım varsa atarım.Benim 3. Çocuğum bunda oldu diğerlerinde yoktu.İnşallah sizinde bizim gibi hafifler en kısa zamanda.Sizi çok iyi anlıyorum o yüzden yazmak istedim.Çok zorlu süreçlerden geçtim çok ağlıyordum ne yiyeceğimi bilmiyorum diye ama bugüne şükür ben sık sık emziriyordum kilo gelişim konusunda sıkıntı yaşamadım diye o morel oluyordu..

Derya ç.
5 Ağustos 2026 10:31
Liste elinizde hala mevcut mu? Ben şuanda susam süt ürünleri tavuk ceviz fındık yumurta yı tespit ettim. Bende diyetisyenle görüştüm sütümü arttıracak destekleyecek bir program hazırlaması için. İlk çocuğumda alerjikti onu 2 buçuk yaşına kadar alerji diyetime uyarak sadece anne sütüyle besledim çok şükür. Ama 2. Çocuğumda sütüm azaldı 2 çocukla bu stres ve günlük yaşam çok geldi sanırım
S
Saidenur
5 Ağustos 2026 10:44
Baktım üzerinden 8 ay geçince silmişim demekki kusura bakmayın 🙏🏻ama dediğim şekilde o dediğim ürünleri sırayla denemiştim
Yükleniyor...