Çoklu Gelişim Geriliği
90 görüntüleme
N
Nihal Ç.
2 Kasım 2025 17:52
Hocam merhaba 32 hafta 4 günlük doğmuş bir bebeğim var şuan düzeltilmiş 20 aylık bebeğimde ince motor gelişimi ve dil gelişiminde gerilik olduğu için rapor çıktı çoklu gelişim geriliği diye ozamanlar göz teması azdı ancak şuan sürekli göz temasımız var ekran sıfır kelime olarak henüz 4-5 kelimesi var ama sürekli birseyker söylemeye çalışıyor. Benim sorum şu bütün testleri yapıldı duyma görme genetik beyin mr hepsi temiz bu durum erken doğumdan kaynaklımıdır yoksa otizm bir çeşidi olabilir mi. Ayrıca söylenenleri anlaması arttı takliti arttı. Birde fizyolojik bir sıkıntı yoksa özel eğitimle konuşması düzelir mi
G
Gözde ..
2 Kasım 2025 18:58
Çoklu gelişim geriliği raporunuzu alıp güzel bir özel eğitim merkezine araştırma yaptıktan sonra başvurabilirsiniz. Sebep her ne olursa olsun geçici birşey bile olsa çocuğa en kısa sürede müdahale sürecin güzel ilerlemesinde oldukça etkili olacaktır. Hiçbir şey yoksa bile özel eğitimdeki konuşma terapistleri ile özel eğitim öğretmenleri ile birlikte çalışırsa ve siz de size söylenilenleri yaparsanız süreç çok daha güzel ve hızlı ilerler. Otizm diyebilmek için çeşitli testler var ve testi uygulayabilirler.
N
Nihal Ç.
2 Kasım 2025 19:18
Teşekkğr ederim özel eğitime başladık bayada ilerleme kat ettik bakalım oradaki uzman psikolog otizm değil diyo ama anne olarak korkuyo insan