Çoklu Besin Alerjisi ve 9. Ay Aşısı

67 görüntüleme
A

Asya P.

10 Temmuz 2025 16:20
Kızıma 5.5 aylıkken çoklu besin alerjisi teşhisi konuldu içinde süt proteini ve yumurta beyazı da dahil tek belirti vücutta kırmızı lekeler ortasında kalem ucu kadar minik sivilce olandı. Ben de kızım da diyete başladık maması dahil neocate kullanmaya başladık ama hala o kırmızı lekeler var olmaya devam etti alerji doktoruyla bir sonraki randevumuzda birçok besin diyetini (süt ürünleri dahil) açmaya karar verdi çünkü düşük reaksiyonlu bir alerji dedi ev tozu polen alerjisi de olabilir belki biz besin sanıyoruzdur boşuna diyet yapıyoruzdur dedi takip gerekir test%100 güvenilir değil dedi ve ben yoğurt yumurta beyazı peynir dahil neredeyse tüm besinleri yavaş yavaş açtım bazen hiç o kırmızı lekeler hiç çıkmadı bile bazen bir iki taneyle kendini gösterdi bir huzursuzluk burun tıkanıklığı kalada mukus kan hiçbir şey yok şu an 8.5 aylık hala sabah uyandığında bile o iki üç kırmızı leke alnında falan çıkıyor 9. ay aşısı yapmalı mıyım bilemedim çovuk doktoruyla iletişime geçtiğimde ‘bence’ li konuşuyor ben net bir şey duyamıyorum ve bu konu beni artık çok yoruyor ek gıda dönemim tereddütle korkar adımlarla geçiyor bir şey verirken iki kez düşünüyorum bende alerji vs yok eşimde sadece toz polen alerjisi var ailede var mı diye sorulacak olursa eğer ne yapmalıyım bilmiyorum aşı konusunda da ek gıda döneminde de…?
S

Semanur Ş.

10 Temmuz 2025 16:57
Bence yaptırmayın eğer düşük oranda da olsa yumurta alerjisi varsa sıkıntı olabilir direk iç organlar etkilenebilir 1 yaşını bekleyin bunun için bence

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir