Çoklu Besin Alerjisi- Dirençli Egzama
249 görüntüleme
S
Solmaz K. ..
19 Haziran 2025 10:26
Hocam 6 aylık süt ürünü,buğday ve yumurta sarısı alerjisi var yumurta cilt testinde çıktı sadece.Alerjileri 3.aydan sonra egzama şeklinde belli olmaya başladı.Atopik dermatit ve vücudundaki kızarıklıklar azaldı.Ama kafasındaki egzama geçmiyor kaşımak istiyor ne yaptıysam engel olamıyorum kortizonlu kremde kullandık iyileşmeye başlıyor ama kaşıyıp sarı sulandırıyor.Gündüz engel oluyorum gece çorap giydiriyorum eline çorap ile sürtüyor.Çevresel etkenler geçmesinde etkili oluyor mu ya da farklı bir alerjen daha mı var ? Kedilerim de var ama bize besin alerjisi dediler.Ben nasıl geçirebilirim ek gıdaya başlayacağız.
S
Sevim D.
19 Haziran 2025 10:54
Soruları nerden yazmalıyım acaba ben bulamadım
S
Sümeyye C.
20 Haziran 2025 05:01
Benim oğlumun da çoklu besin alerjisi var benzer şeyi yaşadık. Meğer süt, yumurtaya ek olarak domates alerjisi de varmış onu kesince egzamaları ve kafasında konak, egzama kesildi. Deri testinde belli oldu
S
Sevim D.
20 Haziran 2025 06:02
Benim bebeğim de 4 aylık egzaması da var alerjisi var ama neye olduğunu bulamadık süt ürünleri diyeti yaptım iyileşme olmadı yumurta yaptım olmadı yeniden süt ürünleri yapıyorum fakat alerji mamasını içmiyor tadı baya kötü
Z
Zeynep K.
20 Haziran 2025 06:22
Süt yunurtaya herşeyi kestim ama yüzündeki alerji hala gecmiyor napcam bende bilmiyorum testte süt yumurta sarısı ve beyazı fındık ve fıstığa alerjisi çıktı hepsini de kestim ama alerjimiz bitmiyor
S
Solmaz K. ..
20 Haziran 2025 06:48
Sadece yumurta sarısı çıktı.Süt,yer fıstığı ve buğdayı biz bulduk.Buğdayı kesince baya azaldı ama bitmedi Atopik dermatit dediler daha ne etkiliyor bilemiyorum yiyecek bir şey kalmadı ve kafası konaklı egzama.Kaşımasın diye gece uyuyamıyoruz iyileşmiyor.Ek gıda da çok bir şey veremeyeceğim.Ama egzama çözümünü bulamadım.
Z
Zeynep K.
20 Haziran 2025 11:29
Bizde ek gıdaya baslicaz ama alerjiden başlayamiyorum ki nasıl anlicam neye alerjisi olduğunu heryeri kızarık zaten
B
Büşra Ç.
20 Haziran 2025 14:38
Merhaba benim bebeğimde 5.aydan beri yüzü kızarıp kabuklanıp benek benek olup sarı sarı yerler oluyor egzema olduğunu biliyorum kandan alerji testinde alerjisi yok çıktı ama yüzü düzelmiyor hipokort krem kullandım geçti 3 günde sonra tekrarladı kremi bırakınca ne yapacağım bilmiyorum enfeksiyon mu acaba 😭
S
Sevim D.
20 Haziran 2025 19:44
Hipokort benim bebeğimin yüzünü mahvetti yara oldu küçücük egzama kocaman yaraya dönüştü kabuklanıyor kaşıyor yara kopuyor sulu yara oluyor tekrar bantlıyofum ama onu da çıkarıyor
S
Sibel Y. ..
20 Haziran 2025 21:19
Bizimde alerjimiz çıkmamasına rağmen egzamalarımız geçmiyor 10 ay bitmek üzere hala devam ediyor ne kullandıysam geçmedi 😔
S
Solmaz K. ..
21 Haziran 2025 05:04
Kaşıma sulandırma döngüsü nasıl kırılacak bende merak ediyorum.Besin dışında tetikleyen olabilir mi diye düşünüyorum.Kafasını kasıyor geceleri bile uyanıp sürekli engel olmaya çalışıyorum.
Z
Zeynep K.
21 Haziran 2025 07:47
Benim kızımdaki alerjide öyle kaşıntı dan uykudan uyanıyor çocuk. Ne yapicaz bilmiyorum ki
G
Gülçin G.
24 Haziran 2025 19:56
Benzer şeyleri yaşıyoruz biz de. Zaditen damla verdi doktorumuz o biraz rahatlatıyor gibi gece kaşınmasını azaltıyor. Doktorunuza danışın yine de ama denenebilir. Bir de kafasındaki kabuklar için dermatolog ürederm diye bir krem vermişti hipokortla birlikte o da kalın kabukların gitmesini sağladı ve eskisi gibi yara olmuyor çok şükür. Cildindeki yaralar duruyor hala ama onlar da geçer umarım. Kaşıma sulanma kabuk döngüsü kırılır
G
Gamze D. ..
24 Haziran 2025 19:59
Aynı durum bizde de mevcut son yıllarda çok arttı alerji muhabbeti özellikle makarna tüketiyorum fakat her makarna temiz içerikli değil dikkatli okuyun bazılarının içerisinde yumurta var eser miktarda önemli diyet yapıyorsanız.
G
Gamze D. ..
24 Haziran 2025 20:01
Diyet yapıyorken insan aşırı bunalıyor özellikle anne sütü alıyorsa dikkat etmek lazım
G
Gamze D. ..
24 Haziran 2025 20:01
Cilt testi devlet hastanelerinde yapılıyor mu
G
Gamze D. ..
24 Haziran 2025 20:02
en az ne kadarlıkken yapılıyor bilgisi olan yazabilir mi
S
Sultan L.
24 Haziran 2025 20:47
Biz 5.aydayız ve tm vücut özellikle eklem yerleri hep sulu kızarık. Alerji testlerinde bişi çıkmadı hem kanda hem deride. Ben katı bir diyet yaptım sadece marul, pirinç, havuç, yedim ama düzelme olmadı. Meme ve mama birlikte gittik bu süreçte. Şimdi memeyi kestim benim sütüme mi acaba diye 5 gün de öyle deniycem. Kafasındaki konaklı sulantı Probiyotik kullanınca bitti bizde. Zaditen damla işe yaramadı kaşıntılarda. Neye alerjisi var bulamıyoruz maalesef.
S
Solmaz K. ..
26 Haziran 2025 11:03
Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.Cilt testini eğitim araştırma hastanesinde 4.5 aylıkken yaptılar.Şöyle ki buğdayı bırakınca yeni egzama çıkmadı bizde ama olanlar geçmiyor. alerji doktorumuz ve rutin kontrollerimizi yaptırdığımız doktorumuz diyetin açılmamasını söyledi ağustos sonuna kadar. Ama  sadece besin alerjisinden değil ciltten kaynaklı da egzama olabiliyormuş  ve böyle bebekler bir yaşından sonra rahatlamaya başlar egzama gerilemeye başlar genellikle dediler.Ek gıdaya başladık ve tabii ki korkarak veriyorum sebze meyveleri umarım bir sıkıntı çıkmaz. Biz de kaşıntı için damla kullanıyoruz tam olarak işe yaradığını söyleyemem.Diş  çıkarma döneminde de bebekler çok stres olduğu için egzamayı tetikleyebiliyormuş şu an diş çıkarıyor .Ne çözüm bulacağımızı şaşırdık.Diyete devam edip nemlendirmekten başka çare yok.