Cokk Kuru Bir Cilt ve Keratosis Pilaris (tavuk Derisi)

71 görüntüleme
B

Büşra Ö. ..

9 Aralık 2025 16:09
Kızım doğdugunda cildi yumusacikti cildi tüylüydü bu tüyler döküldü ve cildinde minik sivilceler gibi şeyler cildi kollarin ve bacaklarin dış kısmında ve cildi aşırı derece kuru krem sürüyoruz hiç sürülmemis gibi oluyor şuan 3 yaşında ve yanakların da da aynı şikayetler başladı nasıl gecicek lütfen yardım edin
G

Gizem U.

9 Aralık 2025 16:30
#
T

Turane ..

9 Aralık 2025 16:40
Kizim 1yaş 16gunluk dermatoloqumuz bu tehşisi bize koydu. 5ayindan biz bu sorunla uğraşiyoruz.bu genetik kroniki bir cilt tipi.yani hastalik diyil araşdirin.ben cok okudum araşdirdim.doktorumuz bize reçete olarak Urelia 10% losyo az-az 10gun surmemi,Hirdrokortizon goz melhemi 5gun yuzunde kizarri olduqunda surmem icin yazdi.buyuk ihtimal kizartida var sizde.Benim kizimda yanaklarinda ancak.Bizde genetik kizimin babasinda ayni cilt tipi bire bir amma onun kollarinda dirseyinde ve bacaklarinda.sizde genetik olarak kimdese var. Amma bize fayda etmiyo bioderma atoderm kullandim oda fayda etmedi şimdi mustella stelatopia sifariş etdim onu kullanicaz bakalim fayda edecekmi.Bu arada biz Azerbaycandan aldik size yazdiklarimi.turkiyede var.siz araşdirin size uyqun bir şey olur inşAllah
T

Turane ..

9 Aralık 2025 16:43
Bol bol nemlendirin.gun icinde 5-6defa googldan yazib araşdirin.makaleler var araşdirmalar var size faydali olan bilgileri okuyun
B

Büşra Ö. ..

9 Aralık 2025 17:37
@Turane bende bioderma mustela atoderm kullandık. Şuan bioxin kullaniyoruz. Hiç birisi fayda etmiyor hakiki Hindistan cevizi de kullandım. En azından yanaklarin da cikmasaydi ona üzülüyor insan. Dediğim gibi 3 yaş. 3 senedir uğraşıyorum. Rabbim her zaman beterinden korusun. Ama bu kadar kuruluk bir bebek cildine de hiç yakistiramiyor insan.
T

Turane ..

9 Aralık 2025 18:33
Bu genetik, sorun olarak gormeyin. keratin proteininin ciltte birikerek kıl köklerini tıkaması sonucu oluşan yaygın ve zararsız bir cilt rahatsızlığıdır. Ciltteki ekstra keratin proteininin kıl folikülünü tıkamasıdır. Sıcak su, kuruluğu artırır, bu yüzden ılık su tercih edilmeli.Bol bol nemlendirilmeli gunde5-6 kere.Guneşe maruz kaldiqimiz zaman aşiri kizariklik kuruluk oluyo o yuzden guneş koruyucu olmadam dişari cikmiyorum.İyi nemlendirirseniz iyileşdiyini goreceksiniz.2-3yaşina kadar geciyo eyer gecmezse 20-30yaşlarda gecermiş.Amma 16+,18+ yaşlarda kremler lazer bir cok yontem var iyleşmesi icin.cocuk yaşlarinda nemlendirmeden başka bir yol yok ne yazikki bende ariyorum doktor doktor geziyorom herkes beklememi soyluyo cunki cocuk olduqu icin.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir