Çok Sık ve Gürültülü Kaka
128 görüntüleme
C
Cansu K.
22 Ağustos 2025 17:10
Merhaba bebeğim şuan 23 günlük ve bir süredir kaka sorunu yaşıyoruz. Neredeyse her bezini açtığımda kaka var. Gaz çok sesli ve her çıkartmasında kakada geliyor. 5. Gün kontrolünden sonra 12. Güne kadar kilo almamıştı. Kan ve gaita testi yapıldı virüs bakteri yok. Mama takviyesi başladık kilo alımı olmaya başladı. Emmesinde sorun yok. Ancak bugün özellikle en az 10-15 bez değiştirdim ve hepsinde az çok kaka vardı. Artık aşırı kafama takmaya başladım. Bu normal mi değil mi bilmiyorum
İ
İrem E.
22 Ağustos 2025 17:13
Benim bebeğim de ilk 40 gün çok sık kaka yapıyordu günde 10 dan fazla bez değiştiriyorduk ve dediğiniz gibi her gazda da mutlaka kaka yapıyordu . Ama sonra bağırsakları düzene girmeye başladı sanırım şu an 4 aylık günde 2 3 kez kaka yapıyor . 1. Ay kontrolünde doktorunuza danışın isterseniz . Ben normal olduğunu düşünüyorum
Y
Yasemin K.
22 Ağustos 2025 17:27
İlk bebeğim öyleydi benim de ama sütüm tazyikli geliyordu. Muhtemelen hiperlaktasyona bağlı gaz sorunu yaşıyordu ve her emzirme sırasında gürültülü cıvık kaka yapardı. Dediğiniz gibi günde 10u bulurdu. Hiçbir sorun tespit edilmedi. Şimdi ikinci bebeğimde de aynı şeyleri yaşıyorum ve normal olduğunu bildiğim için sorun etmiyorum. Sizin de durumunuz böyle olabilir

Ayça K. A.
Hemşire
22 Ağustos 2025 17:45
Bebeklerin bağırsak mesafesi kısa olduğu ve sindirimleri genelde hızlı olduğu için söylediğiniz miktar çok normal.
C
Cansu K.
22 Ağustos 2025 17:55
Ayyy teşekkür ederim normal olduğunu duymak çok rahatlattı. İnsan bilmediği her şeyde sorun var gibi hissediyor 😔
E
Ezgi E.
22 Ağustos 2025 18:03
Hiperlaktasyon, tazyikli süt olabilir. Geriye yaslanarak emzirin. Ayrıca memeyi makaslayın.
A
Aslıhan B.
22 Ağustos 2025 18:12
Yenidoğanken sık ve gürültülü kala bizde de vardı. Şuan 4. Aydayız 4 günde bir kala yapıyor bazen sessiz bazen gürültülü .. Barsak aktiviteleri anca oturuyor.
E
Esma K.
22 Ağustos 2025 22:25
Benim bebeğim de 3.aya kadar gürültülü kaka yapıyordu bağırsakları tam gelişmediği için zorlaniyorlar da biz kucağımıza alıp gazını rahat çıkarması için hareketler yapıyorduk destek oluyorduk zamanla düzene oturuyor testlerde bi sıkıntı çıkmadıysa endişe etmenize gerek yok diye düşünüyorum