Çok Mutsuzum
545 görüntüleme
M
Mrs K. ..
26 Ağustos 2026 11:34
Bebeğim 15 aylık eşimle aramız pek iyi değil herşeyi batıyor resmen kendimi çok sorguluyorum neden böyle olduk diye bebeğim dünyaya geldikten sonra resmen nefret ettim adamdan bebeğimin hep yanındayım hala yürümüyor hala konuşmuyor ilgisiz anneleri görüyorum çocukları o kadar iyi ki bizimki hala gece sürekli emiyor yarım saat arayla kalktığı bile oluyor ya deliksiz uyku dönemi hiç olmayacak galiba sabah kalkıyorum o kadar yorgunum ki anlatamam. Ama Bazen eşimin sinirini çocuğumda çıkarıyorum geceleri kalkıp ağladığında kızıyorum bagırdıgım oluyor sonra birde bagırdıgım için kendime kızıyorum off kendimi çok sorguluyorum ben mi kötü bir anneyim iki yıldır kendi halimle hiç alakan yok yaşlandığımı hissediyorum kendime üzülüyorum bazen o kadar mutsuz o kadar huzursuzum ki çıkış yolu bulamıyorum insanlar nasıl ikinci üçüncü çocuğu yapmışlarki
Yalnız ben mı bu kadar kötü oldum
Yalnız ben mı bu kadar kötü oldum
L
Leyla E. A.
26 Ağustos 2026 11:54
Hepimizin öyle dönemleri oluyor gece aralıksız uyumadığımız için oluyor çoğunlukla diye düşünüyorum bende kendimde hatayı arıyorum bebeğim yürümediği için tam anlamıyla iştahlı yemek yemediği için bırakıp işe geliyorum ayrıca vicdan azabı çekiyorum ve eşimle ara ara bizde yükseliyoruz bebeğimden önce böyle değildik benım de bebeğim sürekli uyanıyor emmek için gece ve çok yorgunum eşlerde anlamayınca insan gerçekten çoğu şeyi sorguluyor [..ama](..ama) bebeğinize yansıtmamaya çalışın lütfen onlar dünyayı yeni keşfediyorlar bizden başka sığınacakları kimseleri yok bize çoğu şey basit gelse de onlar için zor 🥹
S
Sabiye Ö.
26 Ağustos 2026 12:21
Tek olmadığını bilmelisin arkadaşım ben henüz üç aylık anneyim aşırı gazlı bir bebekle tek mücadele ediyorum acillere de tek gittim hastanede de tek kaldım gece ağlamaları gaz krizleri atak süreçleri uykusuzlukları, üstüne ben mi lohusayım eşim mi lohusa belli olmayan tavırlarını triplerini nazlarını çektim doğum yaptım fırça yiyen alttan almak zorunda kalan yine ben hepimizin o kadar farklı ama özünde o kadar aynı hikayemiz var ki kaç defa kendimi banyoya kilitleyip ağladım ben banyoda oğlum odada dakikalarca. Tek değilsin ve yalnız değilsin bu süreç geçici diyorlar umarım geçer bu hayatın biz annelere çok borcu var
F
Fidan A.
26 Ağustos 2026 13:18
Çok üzüldüm. Sabırlı olun, uyumutorsa, sakin olun, kucaklayın, masal anlatın, nasılsa uyuyacak. Demiri düşüknola bilir, bir de alerjisi ola bilir, onu kontrol etdirin hepsi geçiyor, bunları yaşmış anne olarak yazıyorum. Siz iyi bir annesiniz, bunu da sakın unutmayın
R
Rabia Ç.
26 Ağustos 2026 15:50
Benim kızım 15 ayı doldu buçukta yürüdü
16 aylık olana kadar geceleri siz gibi çok uyanırdı 5 kere uyandıysam gece çok iyi geçti derdim. Diş dönemi oldu beni çok zorladı diş kesiği çatlaklar bir türlü yaralarım iyileşmedi sık sık emdiği için. nefesimi tutup emziriyordum acıdan. Dayanamadım vicdanımı filan duyamadım acıdan babasına bıraktım salonda yattım. Sağolsun geceleri hiç kalkmayan eşim o dönemi sırtlandı geceleri uyandıkça pışpışla ayakta kucakta sallayarak uyuttu. Uyanma sayısı 2-3 e düştü tabi diş huzursuzluğu devam ediyor. Tamamen alışkanlıktan ve benim kokumdan uyandığını anladık.
Yani önce gece beslenmesini bırakmak için eşinizle yardımlaşsanız yorgunluğunuz stresiniz tartışmalarınız azalacak aynı yollardan biz de geçtik.
16 aylık olana kadar geceleri siz gibi çok uyanırdı 5 kere uyandıysam gece çok iyi geçti derdim. Diş dönemi oldu beni çok zorladı diş kesiği çatlaklar bir türlü yaralarım iyileşmedi sık sık emdiği için. nefesimi tutup emziriyordum acıdan. Dayanamadım vicdanımı filan duyamadım acıdan babasına bıraktım salonda yattım. Sağolsun geceleri hiç kalkmayan eşim o dönemi sırtlandı geceleri uyandıkça pışpışla ayakta kucakta sallayarak uyuttu. Uyanma sayısı 2-3 e düştü tabi diş huzursuzluğu devam ediyor. Tamamen alışkanlıktan ve benim kokumdan uyandığını anladık.
Yani önce gece beslenmesini bırakmak için eşinizle yardımlaşsanız yorgunluğunuz stresiniz tartışmalarınız azalacak aynı yollardan biz de geçtik.

Mihriban Y. ..
26 Ağustos 2026 18:10
Çocuktan sonra eşlerle olan iletişim değişiyor bu konuda bir şey diyemem ama bebeğiniz sürekli emmek için uyanuyorsa bu derin uykuya hiç geçemediği anlamına gelebilir ki bu da gelişimini etkiliyor olabilir eğer yapabilirseniz en azında gece beslenmesini ilk başta azaltarak yavaş yavaş bitirmenizi öneririm çünkü aynı aylarda bebeğim eğer diş ağrısı vs yoksa gece boyu 1 kez kalkar. Gece uykusu alırsanız ikiniz için de gün çok daha iyi geçer.
D
D ..
26 Ağustos 2026 18:19
Yalnız değilsiniz aynı sorunları yaşıyoruz fazlası var eksiği yok yani en çok koyan da eşin halden anlamaması hala kendi rahatlığını düşünmesi
S
Sabiye Ö.
26 Ağustos 2026 21:36
Benim oğlumda gazdan dolayı uyumazdı, gündüz hep dışarı çıkarttım gece uykusu içinde her akşam üşenmedim duş aldırdım ya da sıcak suda beklettim karanlık odada giydirdim emzirdim duştan sonra asla ışığı açmadım ondan sonra yatırır oldum biraz biraz uykusu düzene girdi gibi gece kalkıyor ama daha azaldı iki saat uyuyor belki fikir olur size de
B
Bahar Ü.
4 Eylül 2026 06:37
İnşallah deliksiz uyuyacağınız günler gelsin. İyi anne olduğunuz için bu kadar streslisiniz zaten.
Eş konusuna gelince çok iyi anlıyorum sizi. Hayal kırıklığı yaşamayan var mı eşi konusunda bilmiyorum. Varsa da maşallah diyeyim. Çocuk diye başımın etini yiyen adam gitti yerine başka biri geldi. Dişimi sıkmaktan ağzımda diş kalmayacak. Her şeyi benim söylemem gerekiyor. Evde iş yaparken bile çocuğu alması gerektiğini anlamıyor. O kadar sinirleniyorum ki. Tüm yükü kadınların taşımasından bıktım. Vücudumda tek bir şey bile aynı kalmadı. Psikoloji zaten Allaha emanet.
Umarım her şey bizler için güzel gitsin. Allah akıl versin erkeklere
Eş konusuna gelince çok iyi anlıyorum sizi. Hayal kırıklığı yaşamayan var mı eşi konusunda bilmiyorum. Varsa da maşallah diyeyim. Çocuk diye başımın etini yiyen adam gitti yerine başka biri geldi. Dişimi sıkmaktan ağzımda diş kalmayacak. Her şeyi benim söylemem gerekiyor. Evde iş yaparken bile çocuğu alması gerektiğini anlamıyor. O kadar sinirleniyorum ki. Tüm yükü kadınların taşımasından bıktım. Vücudumda tek bir şey bile aynı kalmadı. Psikoloji zaten Allaha emanet.
Umarım her şey bizler için güzel gitsin. Allah akıl versin erkeklere
S
Seren D.
4 Eylül 2026 07:54
Memeyi bırakınca gece uyanmalar bitiyor kesin bilgi ... bebeğinizin gelişimi iyiyse kendi ruh sağlığınız icin memeyi bırakmayı öne alabilirsiniz bence ...
Bu arada kocaya sinir cocugun hic bir evresinde geçmiyor. sen o kadar bensin ki suan. Zaten evlilikler çocuktan sonra bu yüzden bitiyor. Erkek vurdumduymazlıgi ve kadin tahammülsüzlüğü. Sonra dayanamıyor kadın çat diye boşuyor
Bu arada kocaya sinir cocugun hic bir evresinde geçmiyor. sen o kadar bensin ki suan. Zaten evlilikler çocuktan sonra bu yüzden bitiyor. Erkek vurdumduymazlıgi ve kadin tahammülsüzlüğü. Sonra dayanamıyor kadın çat diye boşuyor
B
Bahar Ü.
4 Eylül 2026 11:16
Seren hanım o kadar güzel özetlemişsiniz ki erkekleri tek kelime ile. Vurdumduymazlık evet genetik kod olarak yükleniyor hepsine
Yükleniyor...