Çok Hareketsiz
579 görüntüleme
E
Esma N. ..
9 Ağustos 2026 13:17
kızım 9ay 10 günlük emekleme sürünme tutunup kalkma oturmadan uzanmaya uzanmadan oturmaya geçme yok üstelik hiç birine istekte yok çok uğraşıyorum fizyoterapistlerin önerdiği şeyleri yapıyorum fakat yok zorlayınca dayak yemişcesine ağlıyor mecbur bırakıyorum nolur bir fikir bir akıl verin doktor da desteksiz oturuyorsa sorun yok dedi desteksiz oturuyor oturmayı da seviyor zaten

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye10 Ağustos 2026 13:23
Bebeğin gelişimsel sürecinde bazı aşamalar bazen gecikebilir ya da farklı şekillerde ortaya çıkabilir. 9 ay 10 günlük bir bebekte emekleme, sürünme, tutunup kalkma gibi motor becerilerin henüz gelişmemiş olması endişe verici olabilir.
Bebeğinizi zorlamadan, kendi gelişim hızına uygun şekilde desteklemeye özen göstermelisiniz.
Fizyoterapistlerin önerdiği egzersizleri düzenli olarak uyguluyor olmanız, bebeğinizin gelişimi için olumlu bir adım.
Doktorunuzun belirttiği gibi desteksiz oturuyorsa ve oturmayı seviyor olsa da, emekleme ve sürünme gibi becerileri göstermiyorsa, bir değerlendirme yapılması gerekebilir.
Bebeğinizin hareket etme isteği ve koordinasyonunu teşvik edecek oyunlar ve aktiviteler denemek isteyebilirsiniz.
Bebeğinizin gelişimi yakından takip edilmesi gereken bir süreçtir. Doktorunuz ve fizyoterapistinizle düzenli olarak görüşmeye devam edin.
Bebeğinizi zorlamadan, kendi gelişim hızına uygun şekilde desteklemeye özen göstermelisiniz.
Fizyoterapistlerin önerdiği egzersizleri düzenli olarak uyguluyor olmanız, bebeğinizin gelişimi için olumlu bir adım.
Doktorunuzun belirttiği gibi desteksiz oturuyorsa ve oturmayı seviyor olsa da, emekleme ve sürünme gibi becerileri göstermiyorsa, bir değerlendirme yapılması gerekebilir.
Bebeğinizin hareket etme isteği ve koordinasyonunu teşvik edecek oyunlar ve aktiviteler denemek isteyebilirsiniz.
Bebeğinizin gelişimi yakından takip edilmesi gereken bir süreçtir. Doktorunuz ve fizyoterapistinizle düzenli olarak görüşmeye devam edin.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Ayşe V. ..
26 Ağustos 2026 22:12
Kızım 13 aylıkken yürümeye başladı emeklemedi elimden tutup geziyordu bu şekilde başlatabilirsiniz uzanma konusunda da koltuğun üstüne sevdiği oyuncagi koyun öğrenene kadar kalkmasına destek olun
Yükleniyor...