Çok Hareketli Dikkat Eksikliği

55 görüntüleme
D

Derya C. ..

11 Ağustos 2025 18:52
Merhaba oğlum 17 aylık oyuncaklarla veya ona hazırladığım etkinliklerler oynamıyor dikkatini toplayamiyor kitap okurken dikkati güzel veya evdeki elektronik eşyalarla veya çekmeceleri dağıtırken dikkati yerinde ama asla oyuncak ve etkinliklere katılım sağlamıyor ne yapmam lazım lütfen yardımcı olur musunuz
C

Ceyda K.

11 Ağustos 2025 19:01
İlgi alanlarının kısa aralıklarla değişiklik gösterdiği aylardasınız bazı alanlarda dikkatini toplayamaması dikkat eksikliğinin bir belirtisi değildir. İlgisini çeken aktivitelerde daha çok vakit geçirmeye çalışın zamanla etkinlikler de ilgisini çekmeye başlayacaktır. Aralıklı denemeler yapmakta fayda var.
D

Derya C. ..

11 Ağustos 2025 19:02
Teşekkür ederim
Fatma U.

Fatma U.

Uzman Psikolog

12 Ağustos 2025 12:05
Çocuklar bu dönemde çevrelerini keşfetmeyi severler ve gerçek dünya nesneleri, oyuncaklardan daha cazip gelebilir. Ancak, ekran maruziyetini sınırlamanız çok önemli. Elektronik eşyalar hızlı görsel uyarılar sunarak beynin doğal dikkat gelişimini olumsuz etkileyebilir. Oyuncakları basitleştirerek, dağınıklıktan kaçınarak ve çocuğunuzun ilgisine uygun, açık uçlu oyunlar sunarak ilgisini çekmeye çalışabilirsiniz. Oyuncakları kısıtlı ve dönüşümlü sunmak da dikkatinin artmasına yardımcı olabilir. Onunla birlikte etkinliklere aktif katılımınız, en iyi teşviktir. Eğer bu durum devam eder ve endişeleriniz artarsa, bir psikologdan veya pedagogdan destek almanız faydalı olacaktır.
D

Derya C. ..

12 Ağustos 2025 12:27
Fatma hanım öncelikle geri dönüşünüz için teşekkür ederim biz çok şükür bu zamana kadar sıfır ekranla geldik ve dil gelişim konusunda çok çok iyiyiz elektronik eşyadan kastım mesela ütünin düğmeleriyle oynama bulaşık ve çamaşır makinesi düğmesini döndürme gibi benim gün içinde tek odak noktam evladım tüm yaptığım herşeyi onunla beraber yapıyorum temizlik yemek oyun kitap okuma ama dediğiniz gibi oyuncak olayını kısıtlı ve dönüşümlü yapmaya çalışacağım

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir