Çok geç saatte gece uykusuna geçiş
119 görüntüleme
S
Sevihan A.
30 Mayıs 2025 01:55
Bebeğim 3,5 aylık. Doğduğundan beri gündüz uykuları çok düzenli, kurulu saat gibi yattığı/kalktığı saatler. Gece de sadece bir kez emmek için uyanıp hemen geri uyuyo. Ancak akşam 19'dan sonra ne oluyo bilmiyorum, asla uyumuyor. Sürekli huysuz, huzursuz, ağlayan, enerjisi olmayan bir bebek haline dönüşüyor. Gece 12'de artık perişan olup uyuyo mecbur. Ses ışık vs uyaran vermiyoruz hiç, huzurlu bi ortam yaratmaya çalışıyoruz, ninniler, ten teması vs ama ne yapsak nafile. Gece uykusuna 19-20 gibi geçilsin diye öneriliyo biliyorum ama ne mümkün.. çok endişeleniyoruz büyüme hormonundan nasıl faydalanıcak diye.. Alerjik bebekler böyle oluyo diye duydum doğru mu? (Kolik bebek, laktoz intoleransı ve süt alerjisi var. Diyeti hiç bozmuyorum ama). Bikaç gündür diş çıkarma da eklendi sanırım, katıla katıla ağlamalar başladı. Destek olmaya çalışıyoruz ama değişen bişey yok. Akşam olmasını hiç istemiyorum, çok yıprandık yorulduk gerçekten 😑
C
Cemre A. ..
30 Mayıs 2025 16:49
Benim bebeğim de akşam 6 oldu mu ağlama krizine giriyordu, ben bu süreci dışarı çıkararak atlattım, saat 5 gibi yürüyüşe çıkıyordum, saat 6-7 arasında da banyo arkasından gece uykusu. Şimdi 10 aylık oldu, hala saat 6-7 arası uyuyor. Gündüzleri özellikle sabahları bebeklerin dışarıda hava alması bence uyku kalitesini etkiliyor.Belki fikir olur size de.
H
Hande A.
1 Haziran 2025 12:16
Ayni sorunlari yasayan erkek kolik bebek annesiyim sabah en gec 7den sonra uyutmuyorum kac saat uyursa okadar saat uyanik birakiyorum simdi yani 7de uyanip 9da uyursa 9-11arasi uyumamasina fikkat ediyorum son gunduz uykusu en gec 16.30gibi disarida acik havada uyutup 19.15te banyo masaj kitap okuma ve desteksiz uyku denemeye basladim. Duzene girdi artik 19.30da da uyutmaya baslasam 19.55te de baslasam 20.00de uyuyor. Kirmizi isik melatonin hormonu salgiladigini duymustum buyuzden banyo sonrasi kirmizi isikta masaj ve uyutma yapmaya calksiyorum deneyebilirsin.Bebekler rutin seviyorlar ve bence cok aglayan bebekler kendi uyumak istedigi icin agliyor. Artik kendi kendime uyuyabiligim cigligi onlar sanirim dis ah disler salyalar akiyor aglamalar bitmiyor ama rutinde israrci olunca erken uyumalar basliyor gecer insallah