Çok Az İdrar Yapıyor
171 görüntüleme
S
Sevilay G. ..
30 Haziran 2025 21:41
Daha önce de yazmıştım oğlum beş aylık şimdi 4 kg doğmuştu 3 aylık Ken meme reddi var şükür biraz geçti bu süreçte mama da vermedim memeyi bırakmasin diye şimdi çok az idrar yapıyor ve renk çok sarı akşam 6 bagladigin bez sabah neredeyse kuru şu da vermeye çalışıyorum suyuda çok sevmiyor şimdi kilo 7800 boy 72 doğum kilosu 4 kiloydu 1ayken 570 2 aylık Ken 650 3 aylık Ken 7 kiloydu 4 aylık Ken 7 250 şimdi 5 aylık 7800 nasıl
Y
Yasemin İ. K.
30 Haziran 2025 22:59
Bebeklere katı gıdaya başlamadan yani ilk 6 ay anne sütü veya mama dışında hiçbir şey verilmez. Su içirilmez. Çişli bez sayısı beslenmeyi gösterir, eğer günde 4-5 kez idrar çıkışı yoksa evet desteklemek gerekiyor ama bu destek su değil Mamadır.
V
Vildan Ö.
30 Haziran 2025 22:59
Aynı sorunu biz de yaşıyoruz maalesef, Osman hocamın vereceği cevabı merakla bekliyorum, HOCAM GÖRÜN LÜTFEN😄 6 aylık ve 3 aydır meme reddi var, sadece anne sütü, kilo alımı durdu 3 aydır aynı kiloda, idrar yolu enfeksiyonu çıktı tahlilde. Çok su içmek istiyor, istediği kadar içmesine izin vermeli miyim yoksa belli bir sınırda tutmalı mıyım?
M
Merve
1 Temmuz 2025 01:45
Neden mamaya bu kadar karşı duruyorsunuz? Belliki çocuğunuzda beslenme yetersizliği var çocuk doymuyor zaten havalar sıcak 5 aylık bir bebeğin su alması doğru değil lütfen doktorunuzla biran önce iletişime geçin yazık günah çocuğa kilo da alamamış meme reddi yapmayan birsürü ürün biberon var Avent mesela yapmıyor. Şahsen meme reddi yapsa bileşu yaşadığınızdan bence daha normal bir durum
S
Sevilay G. ..
1 Temmuz 2025 05:52
Şu vermemi havalar çok sıcak diye aylık kontör de ebe söyledi kafam göre vermedim evet mama ya sütüm olduğu için nedenini bmiyorum karsiyim
Y
Yasemin İ. K.
1 Temmuz 2025 06:28
Doktor dışında herhangi bir sağlık çalışanına güvenmeyiniz. O bahsettiğiniz ebelerin çoğu emekliliği geçmiş yaşlarda ve sadece eski uygulamaları bilen, yeni uygulamaları takip etmeyen kişiler ne yazık ki. Mutlaka doktora götürün bebeğinizi. Kolaylıklar dilerim🙋♀️
V
Vildan Ö.
23 Temmuz 2025 12:58
Merve hanım sanırım cevabınız benim yorumuma. Mamaya karşı değilim ki kesinlikle anne sütü yetmiyor veya meme reddi oluyorsa mama ile desteklenmeli diye düşünüyorum. Sorun şu ki benim kızım mamayı da içmek istemiyor, silikon olan herşeyden nefret ediyor ağzından çıkarıyor buna silikon kaşık da dahil, emzik de kullanmıyor suluk da. Cam çay bardağı en sevdiği, ilk suyunu da onunla içti, şimdi mamasını da bardak ile içiriyorum, yine de çok sevmiyor çok az miktarda içiyor ama en azından içiyor😄 biraz geleneksel kızım, aldığım tüm beslenme materyalleri boşa gitti, çelik kaşık cam tabak ve bardak😄 şahsına münhasır kızım benim♥️