Çocuğunuzun Dil ve Konuşma Terapisti Olun!

185 görüntüleme
Merve K.

Merve K.

Dil ve Konuşma Terapisti

11 Eylül 2025 20:53
Çocuğunuzun dil gelişimini doğru şekilde takip etmek; dil gelişimini desteklerken kullanabileceğiniz yöntemleri, oyuncakları ve materyalleri bilmek; gecikme veya bozukluğa işaret edebilecek kırmızı bayrakları öğrenmek, hangi durumda bir Dil ve Konuşma Terapisti’ne başvurmanız ve uzman desteği almanız gerektiğini bilmek ister misiniz?

Her ebeveyn dil gelişimi hakkında bilgi sahibi olmalı ve çocuğunun dil gelişimini takip edebilecek yeterliğe sahip olmalıdır. Bu sayede bir gecikme, bozukluk durumunu fark edebilecek ve buna yönelik gerekli adımları en erken şekilde atabilecektir.

Konuyla alakalı Youtube serimin bir sonraki videosunda birkaç vaka üzerinden çocuğunuzun dil gelişimini nasıl takip edebileceğinize dair örnekler ve açıklamalar yapacağım. Eğer sizin çocuğunuzun dil gelişimini takip etmemi isterseniz Instagram üzerinden bana ulaşabilir, aşağıda belirttiğim bilgileri bana iletebilirsiniz:
(İsim ve kişisel bilgiler asla paylaşılmayacaktır!)
- Çocuğunuzun yaşı ve ayı
- Dil gelişimiyle alakalı gözlemlediğiniz farklı durumlar
- Çocuğunuzun ürettiği sözcükler ve toplam sözcük sayısı (ortalama)
- Ekran maruziyeti olup olmadığı, varsa süresi

Bu konuda bilinçlenmek isterseniz Youtube videoma göz atabilirsiniz. ✨

Z

Zk

13 Eylül 2025 09:39
teşekkür ederiz bu güzel bilgiler ve yardımlarınız için
Merve K.

Merve K.

Dil ve Konuşma Terapisti

13 Eylül 2025 10:36
Ben teşekkür ederim, faydalı oluyorsa ne mutlu. ✨
Şeyda A.

Şeyda A.

19 Eylül 2025 09:09
8 ay 11 günlük bebeğim eee aaa ehhh hariç başka bir şey yok. Tedirginim.
Merve K.

Merve K.

Dil ve Konuşma Terapisti

19 Eylül 2025 09:19
Şeyda hanım merhaba. Düzenli babıldamalar (bababa, mememe, dadada gibi) için 9 aya kadar beklenebilmektedir. Bu süreçte çocuğunuzun dil gelişimini desteklemeniz önem taşımaktadır. Konuyla alakalı videolarıma göz atabilir, danışmanlık almak isterseniz Instagram üzerinden bana ulaşabilirsiniz. ✨

https://www.instagram.com/reel/DOeQ2YkDGro/?igsh=MWp4bzBpemFtNW1iYQ==

G

Gamze K. ..

21 Eylül 2025 15:25
Merhaba Merve hanim 22 aylık oglum var.sadecd anne ,eee,mama taklit(hayvan sesleri)onun dışındabi kelimesi yok söylenenbutun komutları anlıyor algılamada sıkıntıyok bizi de taniyo ama konuşmadageriligi var ne önerirsiniz
Merve K.

Merve K.

Dil ve Konuşma Terapisti

21 Eylül 2025 19:53
Gamze hanım merhaba. Öncelikle videoma göz atmanızı ve çocuğunuzun sözcük sayısını doğru şekilde hesaplamanızı öneririm. Eğer 50 sözcükten az üretimi varsa 24 aya kadar bekleyebilirsiniz fakat bu süre zarfında dil gelişimini destekleyici teknikler kullanmanız ve ekran varsa tamamen kesmeniz gerekir. Danışmanlık için Instagram üzerinden bana ulaşabilir, randevu alabilirsiniz. ✨

https://www.instagram.com/reel/DO32uR3jD3W/?igsh=MThyd3M5cWtlN3I1cg==

S

Sibel ..

24 Eylül 2025 21:43
Merhaba 27 aylık kızım 28 ağustosta tek kelimelik takilmayla başlayan ve her geçengun artan kekemelik var. Son birhaftadir konuşmakistemiyor ve gerek kalmadıkça sorulan sorulara kafa sallayarak cevap veriyor ne yapmamı onerirsiniz
Merve K.

Merve K.

Dil ve Konuşma Terapisti

25 Eylül 2025 07:13
Sibel hanım merhaba. Kekemelik birden fazla nedene bağlı bir bozukluktur. 3-6 yaş civarı ortaya çıkıp 6 ay içerisinde kaybolabilmektedir, buna ‘gelişimsel kekemelik’ adını veririz. Eğer başlangıcından itibaren 1 yıldan fazla süre geçtiyse, 7 yaş sonrası görüldüyse buna ‘kronik/kalıcı kekemelik’ diyoruz. Bu noktada çocuğunuzun kekemeliğinin kalıcı hale gelmemesi için en kısa sürede bir Dil ve Konuşma Terapisti’nden danışmanlık almanız ve bu süreci en sağlıklı şekilde yönetmeniz önem taşımaktadır. Benden danışmanlık ve bilgi almak isterseniz Instagram üzerinden bana ulaşabilirsiniz. ✨

https://www.instagram.com/reel/DOG0ucYDGbj/?igsh=ZjNmcW1zdjc4bDJj

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir