Çocuğum Uyumuyorçok Çaresizim
202 görüntüleme

Fatma S.
8 Aralık 2025 08:40
Bebeğim 5 ay 1 haftalık, birnada uyumak istememeye başladı. 4 aylık olduğundan beri gece uykusunda saat başı emer uykusuna devam ederdi. Anne sütünü hızlı sindiriyor ı yüzden sık emiyor demişti doktorumuz. Sonra 1 hafta önce bir anda uyumak istememeye başladı. Memede sakinleşip uyurdu yok. Sallardım uyurdu yok ağlıyor sürekli uyutmak isteyince. Kucakta gezerek uyutuyorum o da 1 saat sürüyor neredeyse ama sakin oluyor. Son uyuduktan maksimum yarım saat sonra uyanıyor hiçbir şey olmamış gibi ağlamıyor da gülüyor. Uyutmaya çalışınca ağlıyor. Saatlerce uyumadığı için en son artık uykuya bunalıp ağlıyor. Ama uyumuyor. 20 saattir uyumuyor mesela ara ara 15 dk uyumalarını saymazsak. Açmı acaba dedim açamadı yemişti üstüne emzirdim sonra emzirdikten sonra sütümü sağdım 40 ml çıktı çok beklemedim . Onu da verdim içme istemedi zorla içirdim. Gene uyku yok . Doktora götürdüm kontrole dişi de kabarmamış enfeksiyon yok bir şeyi yok dedi. Calpol verdim o da uyutmadı. Çaresizim
A
Aslı A.
8 Aralık 2025 08:44
Atak dönemi olabilir mi? Bazı ataklar bazı bebeklerde daha erken ya da geç olabiliyor. Beyaz gürültü ve kundak deneseniz belki faydalı olur bilemiyorum belki bunlar için büyümüş olabilir bebeğiniz ama. Yani beyaz gürültü ve kundak daha küçük bebeklerde işe yarıyor olabilir. Ayrıca doktor söylemeden calpol asla vermeyin.

Fatma S.
8 Aralık 2025 08:45
Her şeyi denedim olmuyor . Doktorunun haberi var calpolden. Doktor da atak olabilir dedi ama Çock hiç uyumuyor 1 hafta oldu tam bir haftadır hiç uyumadan olur mu o da çok yıprandı bende

Yasemin K.
8 Aralık 2025 08:57
Nerede yaşıyor, hava şartları nasıl bilmiyorum ama hazırlanıp bebeğinizle biraz hava almaya ne dersiniz? Hem size iyi gelir hem bebeğiniz biraz dışarıda hava alır, belki uyur ve döngü kırılmış olur 🌺 Sizi çok iyi anlıyorum, çok endişelisiniz ama sakin olun olur mu?

Fatma S.
8 Aralık 2025 08:59
Onu da yapıyorum inanın hava alma rutinimiz var zaten hergün çıkarıyorum. Dışarda bebek arabasında uyuyor bazen yarım saat ama her uykusu evdeki uykus aynı. Bebek arabasını eve aldım akşam denemek için uyumuyor
A
Aslı A.
8 Aralık 2025 09:01
Ben de aynı şeyi sorguluyordum aynılarını yaşadım, sizi anlıyorum geçici olduğunu bilmenizi isterim 1 hafta olmuş max 1 hafta daha sürer ve normale döner sabır ve kolaylık dilerim
B
Büşra K. ..
8 Aralık 2025 09:15
Uyanıklık aralarını kontrol ettiniz mi Fatma Hanım
B
Büşra K. ..
8 Aralık 2025 09:17
5 aylık bir bebek 1 buçuk ya da 2 buçuk saat uyanık kalabilir ortam ısısı gürültü uyaran mı fazla acaba

Fatma S.
8 Aralık 2025 09:22
Normalde öyleydi çok güzel rutinimiz vardı. Gündüz 3 kere uykuya yatardı gecede akşam 8 de uyur sabah 7de kalkardı. 1 aydır gece saat başı emmeye kalkmaya başladı ama uyanmıyordu uykuya devam ediyordu. Doktoru da büyüdü hızlı sindiriyor olabilir emzir dedi. Bu şekilde devam ediyorduk hiç bir hayatında değişen olmadı bi gün sabahın 5inde bir anda gülerek uyandı 1 hafta oldu bu haldeyiz Hiçbir değişiklik de olmadı. Herşeyi denedim artık çaresiz kaldım acaba bi sıkıntısı mı var dedim doktora götürdüm yok
T
Tuğba N.
8 Aralık 2025 10:01
Sakin olmanızı tavsiye ederim. Benim bebeğimde aynısı ve 7. Aya girdik hala bu anlattığınız şekilde. Bence bazı bebekler uykuyu sevmiyor olabilir, oyun oynamaya daha düşkün olabilir. Benim gözlemim bunlar. Saatlerce uğraşırdım uyutmak için ne bir iki saatiii.. annem gördü dedi "yavru uyumak istemeyince kendi haline bırak sana yazık, o da hırçınlaşıyor ona da yazık." beden sağlığım bozulmuştu artık yorgunluktan, hem zihinsel hem fiziksel yorgunluk. ikimizde hatta eşimide etkiliyor onla beraber üçümüz de iyi olalım diye daha sakin yaklaşmaya motivasyonumu yukarıda tutmaya çalışıyorum. Bunu yaparken onun minicik etrafı anlamlandırmaya çalışan anneye babaya muhtaç bi melek olduğunu düşünüyorum. Çıkıp hava almak gerçekten bebeğe de bana da iyi geliyor. Bunları daha sık yapmaya gayret eder oldum. Bilmiyorum fayda sağlar mı yazdıklarım lakin yalnız değilsiniz.🫂 Sakin olabilmek çok önemli. Bi de 15dk da uyusa uyuyun olur mu🧡 uyku olmayınca insan çok bocalıyor.
Bırakın ev dağılsın yemek olmasın, kahvaltılık da yeseniz uykunuza dikkat edin. Benim bünyem uykuya hiç dayanamıyordum zaten şimdi de baya baya zorluyor. Birbirimize dua edelim kolay geçirelim diye, sevgilerle.
Bırakın ev dağılsın yemek olmasın, kahvaltılık da yeseniz uykunuza dikkat edin. Benim bünyem uykuya hiç dayanamıyordum zaten şimdi de baya baya zorluyor. Birbirimize dua edelim kolay geçirelim diye, sevgilerle.
B
Buket.
8 Aralık 2025 13:29
Aynı sorunu bende yaşıyorum biraz önce başlık açtım hatta burada yazılanları görmemiştim.
5 ay 12 günlük bizde.
uyku yok sürekli mızmız sürekli kucakta geziyor diş için herşeyi yapıyorum ama olmuyor. Çok çaresizim bende
5 ay 12 günlük bizde.
uyku yok sürekli mızmız sürekli kucakta geziyor diş için herşeyi yapıyorum ama olmuyor. Çok çaresizim bende

Yasemin K.
8 Aralık 2025 14:09
Allah hepimizin yardımcısı olsun sevgili anneler 😞