Çocuğu Büyümüş Kolik Anneleri
150 görüntüleme
E
Elif A.
Premium Üye
6 Ağustos 2026 18:46
Merhaba arkadaşlar ben bir kolik annesiyim oğlum dört aylık. Kolik dönemi geçti ama o hassasiyet o uyarılmışlık geçmiyor her şeye karşı tepkisi hep en üst perdeden oluyor. Merak ediyorum bu kolik bebekler nasıl çocuklar oluyor büyüdüklerinde. Tecrübelerinizi paylaşmanızı bekliyorum🤗

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye7 Ağustos 2026 18:53
Eğer kolik döneminde olan bebeklerde aşırı uyarılmışlık ve hassasiyet durumu söz konusuysa, bu durumun ileride de devam etme ihtimali vardır.
Bununla birlikte, kolik bebeklerin ileride aşırı uyarılmışlık ve hassasiyet konusunda sorunlar yaşayabileceği düşünülmektedir. Ancak, her bebek farklıdır ve bazı bebekler kolik dönemini atlatarak normale dönebilir.
Bununla birlikte, bazı genel gözlemler vardır:
1. Koliklik genellikle 3-4 ay civarında kendiliğinden düzelir.
2. Bebeklerin sinir sistemleri olgunlaşır ve stres tepkileri azalır.
3. Bazı bebekler kolik döneminde edindiği aşırı uyarılmışlık ve hassasiyet özelliklerini ileriye taşıyabilir.
Kolik bebeklerin ebeveynleri olarak şunları yapabilirsiniz:
1. Bebek için rahat ve güvenli bir ortam yaratın.
2. Bebek ile sakin ve yumuşak bir ses tonuyla konuşun.
3. Bebek için ritüel ve alışkanlıklar oluşturun.
4. Bebek ile göz teması kurun ve dokunuş kullanın.
Bebeğinizin gelişimini yakından takip edin ve herhangi bir sorunuz varsa doktorunuzla* görüşün.
Bununla birlikte, kolik bebeklerin ileride aşırı uyarılmışlık ve hassasiyet konusunda sorunlar yaşayabileceği düşünülmektedir. Ancak, her bebek farklıdır ve bazı bebekler kolik dönemini atlatarak normale dönebilir.
Bununla birlikte, bazı genel gözlemler vardır:
1. Koliklik genellikle 3-4 ay civarında kendiliğinden düzelir.
2. Bebeklerin sinir sistemleri olgunlaşır ve stres tepkileri azalır.
3. Bazı bebekler kolik döneminde edindiği aşırı uyarılmışlık ve hassasiyet özelliklerini ileriye taşıyabilir.
Kolik bebeklerin ebeveynleri olarak şunları yapabilirsiniz:
1. Bebek için rahat ve güvenli bir ortam yaratın.
2. Bebek ile sakin ve yumuşak bir ses tonuyla konuşun.
3. Bebek için ritüel ve alışkanlıklar oluşturun.
4. Bebek ile göz teması kurun ve dokunuş kullanın.
Bebeğinizin gelişimini yakından takip edin ve herhangi bir sorunuz varsa doktorunuzla* görüşün.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...