Çişli Bez Sayısı Çok Az ve Koyu Renk İdrar
91 görüntüleme

Şeyma Ç.
10 Ağustos 2025 08:01
Değerli hocam ve anneler 8 aylık kızım doğduğu zamandan itibaren mama + anne sütü ile besleniyor. Sütüm yetersizdi. Ek gıdaya 5 bucuk aylıkken tattırarak başladık şuanda aktif olarak öğün haline getirdim ve sıvı,püre,pütürlü veya bazı gıdalarda blw olarak veriyorum. Mamayı günde 3-2 biberona düşürdüm ve zaten her vermeye 150 ml veriyorum. Anne sütü devam ama pek emmek istemiyor ek gıdaya daha hevesli. Gün içinde sık sık su teklif ediyorum ama max 30 ml içiyordur. İdrar sayısını hesaplarken hep kafam karışıyordu baya dolu ağır bir bezden mi 5-6 olmalıydı en az yoksa ıslanmış olması bile yetermiydi bilmiyorum ama bebeğimin günde sadece 2-3 kez altını değiştiriyorum çünkü bezi asla dolmuyor hatta hiç değiştirmesem gün sonuna kadar dolu bir bez ancak olur diye düşünüyorum idrarı koyu renk ne yapmam lazım
M
Melike G. ..
10 Ağustos 2025 14:15
Doktorunuzla durumu görüştünüz mü ? İçinizin rahat etmesi için idrar testi isteyebilirsiniz yada böbrekleri için ultrason tabiki doktorunuz daha iyi bilecek ve sizi yönlendirecektir

Şeyma Ç.
10 Ağustos 2025 14:51
Hayır görüşmedim eşime göre gereksiz yere doktora gitmek sayılıyor. Aile hekimine söylesem nasıl olur çünkü kendim için tsh baktırmaya gideceğim zaten