Cişli Bez Sayısı Azaldı 😞

147 görüntüleme
G

Güzel �.

12 Temmuz 2025 09:39
Osman hocam umarım sorumu görür cevaplarsınız. Bebeğim 4.5 aylık. Anne sütü ile besleniyor son bir kaç gündür çişli bez sayısı dördün altına düştü ve turuncu şekilde. Kafa ve ensesi çok terliyor. Diyarbakır da yaşıyoruz çok sıcak buralar ve klima da kullanıyoruz. Su vermeli miyim ya da yeterli beslenmiyor diye düşünüp mama takviyesi mi yapmalıyım. 4 aylık 6640 kgdi. Doğum kilosu da 3100 kg.
F

Fatma S. ..

12 Temmuz 2025 09:55
Osman Hoca 6 aydan önce hiç su verilmemeli 6 aydan sonrada yine abartmadan maksimum 100 ml falan verilmeli diyor. Onu yerine her zaman anne sütü yada mama olmalı. Kilo alımı iyi mama taksivesinr o anlamda ihtiyaç yok gibi görünüyor. Bol bol emzirin. Ama verecekseniz de su yerine mama verin. Osman hoca hep bu şekilde söylüyor yani 😊
G

Güzel �.

12 Temmuz 2025 10:08
Teşekkür ederim cevabınız için son bir kaç gündür çok tedirginim cisli bezi nerdeyse 2 gibi çok üzülüyorum
F

Fatma S. ..

12 Temmuz 2025 11:28
Havalar çok sıcak o yüzden azalma oluyor siz emzirin eğer gerekli görürseniz belki mama verirsiniz.
F

Fatma S. ..

13 Temmuz 2025 10:04
Merhaba Oya hanım bir çocuk doktoru bez sayısı 5 in altına düştüyse doktor kontrol etmeli yazmış söylemek istedim size
G

Güzel �.

13 Temmuz 2025 10:20
Merhabalar evet ben de gördüm açıkçası bugünde gözlemleyip olmazsa doktora götüreceğim teşekkür ederim 🌸
T

Tuğba A. ..

13 Temmuz 2025 18:53
Çişli bez sayınız önemli değil. Önemli olan çiş sayısı. Bezin bir miktari çişliyken değiştirmek var yarısı çişliyken değiştirmek var. Çiş saymayla alakalı bazı videolar var bakabilirsiniz. Eğer çiş sayınız 4-5 ise çişli bez sayınız hiç önemli değil. Mümkünse daha sık emzirin diyor Osman Bey yazları, sudan ve mamadan önce birkaç gün deneyin en azından. Suyu gerekirse bir yaşına kadar bile vermeseniz olur diyor hatta anne sütü alan bebekler için. Bence biraz bekleyin, daha sık emzirin. Kilosu bence de iyi ama tabii uzman fikri burda daha önemli. Umarım her şey yolundadır bebeğinizle ilgili ki bence yolunda. Sizin gibi ilgili bir annesi olduğu için de çok şanslı ayrıca :)
G

Güzel �.

13 Temmuz 2025 19:25
Tuğba hanım merhabalar yazınız içimi ferahlatti Allah razı olsun 🥰 şöyleki bugün 3 defa bezini degistim bezin üstündeki mavi göstergenin yarısı doluydu ve bezdeki turunculuk azalmıştı. Ayrıca duş aldirirken de çişini yaptı bunları not alıyorum ama sıcaklardan dolayı emmek istemiyor bir iki dakika sadece ona rağmen sütümü sağıp vermeye çalıştım bütün gün klimalı oda da uyuttum terlemesini azalttığım için idrarı artti. Umarım her yolundadir bütün bebekler iyi olsun 🤲🏻🌸
T

Tuğba A. ..

13 Temmuz 2025 21:17
Bi iki dakika bile olsa memeden alsın, biberonla vermemeye çalışın naçizane tavsiyem. Her acıktığımızda oturup yemek yemiyoruz bazen meyve gibi ara öğün yapıyoruz, o da onun sıvı takviyesidir. Tabi bence, neticede hiçbirimiz uzman değiliz. Yarıya kadar dolunca 2çiş diye biliyorum ama dediğim gibi siz kendiniz mutlaka araştırın. Klima kullanma şartları için de mutlaka Osman Bey in youtube videosunu izleyin öyle kullanın. ☺️ Kilo alımı konusundaki endişeniz için de doğum kilosuyla beraber ay başı aldığı gram önemliymiş bu arada, onu takip edin mutlaka ama evde kendi imkanlarınızla ölçüp takıntı haline getirmeyin, Osman Bey in cümlesiydi ☺️ tüm bebişlerimize sağlıklı günler olsun 🙏🏻
G

Güzel �.

13 Temmuz 2025 21:23
Ben de öyle yapmaya çalışıyorum ama bu aralar emmek istemiyor, biberon seven bir bebek de değil bebeğim sağdıgim sütleri kaşıkla verdim hayli zor oldu ama başka seçenek yoktu şırınga da daha çok zorlanıyoruz. Evet klima için gerekli önlemleri aldım insaAllah sağlıkla atlatiriz bu süreci. Aylık doktor kontrollerimiz var 15 gün sonra 5 aylık olcak 😍 kilo sorunundan ziyade sıvı kaybı durumunda kötü şeyler olabilir diye tedirgin oldum 🌸 verdiğiniz bilgiler, öneriler için teşekkür ederim güzel anne Rabbim yavrunla güzel bir yaşam nasip etsin 🤲🏻♥️

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir